≫ 

Današnja vremenska prognoza (31. avgust 2018. godine): Promenljivo oblačno i sparno, ponegde sa kišom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, naročito u severnim i zapadnim predelima. U mnogim predelima Srbije očekuju se i duži sunčani intervali. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21°C, maksimalna dnevna od 28 do 33°C.

U Beogradu u toku jutra i u toku večeri biće promenljivo oblačnom sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok se sredinom dana očekuje uglavnom sunčano vreme. Biće toplo i sparno. Vetar slab do umeren, severoistočni. Minimalna temperatura 20°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji tokom vikenda sunčano i u većini predela tokom dana tropski toplo, samo ponegde se očekuje tek ređa pojava pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u zapadnim predelima. Maksimalna temperatura do 33°C. Početkom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura biće u padu, naročito u utorak.

U Beogradu tokom vikenda sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura do 32°C. Početkom sledeće sedmice biće promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Maksimalna temperatura u utorak biće u padu i iznosiće oko 25°C.

Iznad većeg dela Evrope suvo i sunčano, ali i toplo. Oblačno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom biće u severoistočnim i jugoistočnim predelima Evrope i ponegde na Balkanskom poluostrvu. Najhladnije biće u Skandinaviji sa temperaturom oko 15°C. Najtoplije biće na jugu Evrope i u oblasti Mediterana, temperatura ponegde i preko 35°C.

Na grčkom primorju danas sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, severozapadni. Minimalna temperatura od 19 do 25°C, maksimalna dnevna od 29 do 35°C.

Na crnogorskom primorju sunčano. Vetar slab do umeren, zapadni i jugozapadni. Minimalna temperatura od 19 do 22°C, maksimalna dnevna od 28 do 32°C.

Na hrvatskom primorju u petak toplo. Posle podne na severnom Jadranu očekuju se pljuskovi sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren juzni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 22°C, maksimalna dnevna od 27 do 32°C.

Pogledajte jutarnju vremensku prognozu:

(Telegraf.rs/Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA