≫ 

Današnja vremenska prognoza (3. septembar 2018. godine): Posle podne moguće grmljavinske nepogode

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji danas promenljivo oblačno i sparno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Sredinom dana u mnogim predelima očekuju se i duži sunčani periodi. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, na jugu Banata jak. Tokom dana vetar u skretanju na jugozapadni i severozapadni. Maksimalna temperatura od 25°C na severozapadu do 32°C na jugoistoku Srbije.

U Beogradu u ponedeljak promenljivo oblačno i sparno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova u toku večeri i za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar, tokom dana u skretanju na severozapadni. Maksimalna temperatura 29°C.

U sredu i četvrtak promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 22 do 28°C.

U petak i subotu sunčano i toplo. Maksimalna temperatura u većini predela biće od 26 do 30°C. U subotu posle podne i uveče sa zapada naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Evropa:

Danas iznad većeg dela Evrope suvo i sunčano. Kišu i obilnije pljuskove možemo očekivati u centralnim i u jugoistočnim predelima Evrope. Najhladnije na zapadu Skandinavije i na severu Britanskih ostrva sa temperaturom oko 15 stepeni. Najtoplije na Balkanskom poluostrvu sa temperaturom i preko 35 stepeni.

Na grčkom primorju se tokom celog dana očekuje tropski toplo vreme. Duvaće slab, južni vetar. Minimalna temperatura od 20 do 24, maksimalna dnevna od 28 do 35 stepeni.

Na crnogorskom primorju smena sunčanih i oblačnih intervala. Duvaće umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 23, maksimalna dnevna od 24 do 27 stepeni.

Na hrvatskom primorju danas pretežno oblačno sa kišom. Duvaće umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 24, maksimalna dnevna od 20 do 27 stepeni.

(Kristina Stojanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA