≫ 

Vremenska prognoza do kraja dana (5. septembar 2018. godine): Oblačno i svežije sa kišom (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji do kraja dana promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duva slab do umeren severozapadni i zapadni vetar, na istoku Srbije povremeno i jak. Maksimalna temperatura od 18 na zapadu do 27 stepeni na istoku Srbije.

U četvrtak i petak pretežno sunčano i toplije, povremeno uz oblačnost. Ređu pojavu pljuskova sa grmljavinom možemo očekivati u brdsko-planinskim predelima, a maksimalna temperatura dostizaće 28. stepen. U subotu prepodne i tokom dana sunčano i toplo, a poslepodne sa zapada stiže nam naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 29 stepeni.

U Beogradu do kraja dana promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duva slab do umeren zapadni i severozapadni vetar. Trenutna temperatura iznosi 22 stepena.

Naredna tri dana u glavnom gradu pretežno sunčano i toplije, a u subotu se krajem dana očekuje naoblačenje sa kišom. Od nedelje pretežno sunčano, a maksimalna temperatura narednih dana kretaće se uglavnom do 27 stepena.

Kišu ponovo možemo očekivati u subotu / Foto: Marko Jovanović

Vremenska prognoza za Evropu:

Iznad većeg dela Evrope sutra suvo i toplo. Kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se u Skandinaviji i na zapadu i severozapadu kontinenta, ali i ponegde i na jugoistoku Evrope. Najhladnije biće na zapadu Norveške sa temperaturom oko 15 stepeni. Najtoplije biće na jugu i jugozapadu Balkana, sa temperaturom i preko 30 stepeni.

Snažan tajfun "Džebi" pogodio je danas zapad Japana. Tajfun je sa sobom doneo obilne padavine koje su izazvale poplave na međunarodnom aerodromu Kansai, dok su vetrovi duvali toliko jako da se tanker zabio u most koji povezuje aerodrom s kopnom. Japanski mediji javljaju da je u tajfunu poginulo šest ljudi, dok japanska radiodifuzna korporacija NHK javlja da su poginula dvojica starijih muškaraca i da je više od 90 ljudi povređeno. Reč je o najsnažnijem tajfunu koji je pogodio kopneni deo Japana od 1993. Godine.

Na grčkom primorju sutra sunčano i toplo. Duvaće umeren do pojačan severoistočni vetar. Minimalna temperatura od 18 do 22, maksimalna dnevna od 26 do 32 stepena.

Sunčano i toplo biće i na crnogorskom primorju. Vetar slab do umeren, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 18 do 21, maksimalna dnevna od 26 do 29 stepeni.

Na hrvatskom primorju slične vremenske prilike. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Minimalna temperatura od 15 do 21, maksimalna dnevna od 25 do 30 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA