Današnja vremenska prognoza (19. septembar 2018. godine): Sunčano i toplo, temperatura do 30°C (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 0

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

U Srbiji nakon vedrog i svežeg, u dolinama i kotlinama hladnog i maglovitog jutra, tokom dana sunčano i veoma toplo. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, u košavskom području pojačan, a na jugu Banata povremeno i jak. Minimalna temperatura od 8 do 17°C, maksimalna dnevna od 27 do 31°C, dok će u Timočkoj Krajini biti malo svežije, temperatura do 25°C.

U Beogradu u sredu sunčano i veoma toplo za ovo doba godine. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar, tokom dana povremeno i pojačan. Minimalna temperatura 16°C, maksimalna dnevna 30°C.

U Srbiji do subote će jutra biti vedra i sveža, a tokom dana u svim predelima očekuje se sunčano i veoma toplo vreme. Maksimalna temperatura u većini predela kretaće se uglavnom od 26 do 32°C. U nedelju na severu osetno hladnije, dok se u ostalim predelima i dalje očekuje toplo, na jugu i istoku i veoma toplo. U ponedeljak novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu do subote sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura biće do 30°C. U nedelju hladnije, nakon oblačnog jutra, tokom dana sunčano. U ponedeljak novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Evropa:

Iznad većeg dela Evrope u sredu sunčano i toplo. Kiša i pljuskovi očekuju se na severu i severozapadu Evrope, a pljuskovi sa grmljavinom ponegde na južnom delu centralnog Mediterana. Najhladnije biće na severu Evrope sa temperaturom oko 15°C, a najtoplije na jugu Evrope sa temperaturom preko 30°C.

Na grčkom primorju sunčano, maksimalna dnevna od 25°C do 28°C.

Na crnogorskom primorju vedro i suvo, maksimalna dnevna od 26°C do 28°C.

Slične vremenske prilike očekuju se i na hrvatskom primorju, maksimalna dnevna od 26°C do 31°C.

(Telegraf.rs/Sara Damnjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA