Ove informacije su beskorisne, ali morate ih znati!

Saznajte kako koja populacija koristi toalet papir, da li češće trepću muškarci ili žene, kako iskoristiti cvrčka za vremensku prognozu ili kako da ispustite parče hleba, a da ne padne na namazanu stranu

  • 4

U moru informacija koje naš mozak svakodnevno obrađuje, bilo da je reč o informacijama koje primamo na poslu ili o onima koje razmenjujemo sa prijateljima na kafi, uvek ostane malo prostora za stvari koje volimo da znamo, a koje su potpuno neupotrebljive.

Zavisnici o beskorisnim informacijama napravili su korak dalje i istražili činjenice na koje možda niko i ne pomisli.

Američko istraživanje je pokazalo da 60 odsto ljudi koji zarađuju više od 36.000 evra godišnje postavljaju toalet papir na držač tako da papir pada preko rolne, dok 73 odsto od onih čiji su godišnji prihodi manji od 15.000 evra vole da papir izvlače ispod rolne.

Studije kažu da žene trepću više nego muškarci. Spontani treptaj se kod žena desi u proseku 19 puta u minuti, dok muškarci u istom roku trepnu 11 puta.

U kompaniji HP, Hjulet i Pekard, osnivači kompanije, bacali su novčić jer nisu mogli da odluče čije ime će prvo stajati u nazivu.

NASA je morala da preimenuje veličine na aparatima koje astronauti koriste za obavljanje male nužde u svemiru. Umesto oznaka "mali, srednji i veliki" stavljene su oznake "veliki, gigantski i ogromni" , jer u prethodnoj varijanti mnogi nisu bili spremni da preuzmu svoju veličinu.

Gruba procena spoljašnje temperature vazduha može se odrediti pomoću cvrčka, tako što se izbroji koliko puta u roku od 15 sekundi cvrčak cvrči, a zatim se dobijenom broju doda broj 37. Tako izračinata okvirna temperatura iskazana je u Ferenhajtu.

Industrija pice u Sjedinjenim Američkim Državama dnevno napravi 100 hektara ovog jela koje se naravno i pojede u ovoj količini.

Kada počne partija šaha, nakon što oba igrača odigraju po tri poteza, postoji još 121 milion mogućih puteva kojim bi partija mogla da krene.

Kamile na svakom oku imaju po tri kapka kojima regulišu da im pesak ne upada u oči.

Prva žvaka se pojavila pre najmanje 5.000 godina.

Idealna visina sa koje treba da ispustite parče hleba, a da ne padne na namazanu stranu, je 2,43 metra.

(Telegraf.rs / Izvor: Buzzfeed.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Suncokret

    27. mart 2014 | 18:15

    Ovi nasi meteorolozi sto pre da nabave cvrcka..haha

  • Ana

    27. mart 2014 | 19:40

    Ovu cu vjecno pamtit!!bas interesantan clanak,svaka cast

  • Devojka

    28. mart 2014 | 02:27

    Divan text,da je srece da vise pisete o ovakvim stvarima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA