BLAGI UŽAS: Ovo se desi kada se lečite na svoju ruku (FOTO)

Lekari Odeljenja za hitne slučajeve bili su šokirani kada je pedesetpetogodišnji Australijanac ušao u ambulantu u Brizbejnu sa rupom na glavi prečnika 2,5 centimetara, koju je sam sebi napravio

  • 3

Muškarac oboleo od raka kože napravio je sebi veliku povredu na slepoočnici pošto je na svoju ruku za lečenje koristio tzv. “crnu mast”.

Lekari Odeljenja za hitne slučajeve “Princeza Aleksandra” bili su šokirani kada je pedesetpetogodišnji Australijanac u septembru prošle godine ušao u ambulantu u Brizbejnu sa rupom na glavi prečnika 2,5 centimetara, koju je sam sebi napravio tako što se lečio alternativnim sredstvom napravljenim od biljke Sanguinaria canadensis (srčenjak, krvavi koren).

Oni su rekli da je čovek uzimao “jak narkotički analgetik da bi ublažio bol” i da su u prvi mah pomislili da će morati da ga operišu, ali su ga na kraju ipak poslali kući sa uputstvima kako da tretira ranu, koja je zarasla tri meseca kasnije, prenosi Dejli mejl.

Pacijent je priznao lekarima da je koristio alternativno sredstvo, a osoblje veruje da je reč o tzv. “crnoj masti”, koja sadrži sangvinarin, supstancu koja se dobija od krvavog korena, i često meša sa cink hloridom, koji ima korozivno dejstvo.

Mast se nanosi lokalno, na mladeže, ožiljke, a ponekad i tumore, i uništava tkivo, ostavljajući tamnu krastu koja kasnije otpada.

“Crna mast” je početkom 20. veka bila popularno alternativno sredstvo za lečenje povreda na koži, ali ju je američka Uprava za hranu i lekove (FDA) 2004. godine stavila na spisak “lažnih lekova protiv raka” i nastoji da je zabrani u SAD.

Mada je odgovarajuća organizacija u Australiji osudila korišćenje masti 2012, nije uvedena zabrana.

Uprava za terapeutska sredstva (TGA) navodi da joj “nisu poznati kredibilni naučni dokazi da crna mast (poznata i kao crvena mast i kansema) može da leči rak”. Uprkos tome, u Australiji je i dalje veoma popularna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vladimirns

    11. april 2014 | 09:37

    Ako je ova mast poznata od avnina ( pamtiveka ) kao nešto što je pomagalo kod tumora nevidim razlog zašto se pravi ovolika tarapana oko ovog, gospodin koji se lečio i napravio rupu u glavi kako i navode u tekstu koristio je radi ublažavanja bola i verovatno se nije pridržavao datih uputstava već je kako i u tekstu kažu, lečio se na svoju ruku. Da se razumemo, svaki lek, i preparat imaju svoje uputstvo kojeg treba da se pridržavate da bi rezultati bili pozitivni, ukoliko popijete 6 tableta za smirenje i 5 tableta protiv bolova to znači da ste se lečili na svoju ruku a ne da tablete ne deluju, ovo isto važi i za stare proverene alternativne recepte i metode lečenja ali se morate pridržavati datih uputstava. Ovo važi isključivo za stare tradicionalne metode lečenja ali ne i za nove alternativne metode koje moguće da su uspešne ali su nepouzdane iz razloga što sve što je novo može biti i medicinska prevara, zato savetujem sve koji se odluče za alternativne metode da koriste stare isprobane recepte.

  • Putin madafaka

    10. april 2014 | 23:36

    Jak mda faka. Raša

  • hahaha

    11. april 2014 | 05:41

    E, neka je napravio to. Kad se veruje samoproklamovanim "strucnjacima" pre nego nauci, onda se i zasluzuje rupa u glavi. Jedino sto me cudi da i kod nas nema ovakvih, posto smo plodno tle za te gluposti. Svaki drugi veruje u zavere farmaceutske "mafije", veruje kako soda bikarbona leci rak i da su vakcine stetne. Da je napravio jos jednu rupu, jedino sto bi imao u glavi je promaja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA