Da li možete da poverujete da je stonoga ubila zmiju? Pogledajte i kako! (VIDEO)

Srpski herpetolog Ljiljana Tomović prošle godine je otkrila neverovatan prizor na ostrvu Sveti Petar u Makedoniji, koji je poznat i kao "Zmijsko ostrvo"

  • 1

Srpski herpetolog Ljiljana Tomović prošle godine je otkrila neverovatan prizor na ostrvu Sveti Petar u Makedoniji, koji je poznat i kao "Zmijsko ostrvo" zbog velikog broja vrsta zmija, kornjača i gmizavaca koje tamo žive.

Videla je glavu stonoge i telo zmije, koje su izgledali poput nekog mitskog čudovišta, ali je ubrzo shvatila o čemu se u stvari radi , i ostala je u šoku, a prilog je uradio NBS News.

Zmija je progutala celu stonogu dok je još bila živa. Stonoga, u borbi za sopstveni život, počela je da grize zmiju iznutra kako bi se probila na slobodu.

Od unutrašnjosti zmije nije ostalo gotovo ništa - samo koža i malo mišića. Ubrzo nakon što je stonoga probila glavom kroz stomak zmije, i sama je uginula od zmijskog otrova.

Ono što je ostalo, izgleda poput prizora iz noćne more.

Mlada zmija stravično je podcenila veličinu i snagu stonoge - izjavila je Tomović .

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • piton

    6. maj 2014 | 19:49

    Ovo je ockivano.Velicina zmije i stonoge su skoro iste.Cesto se desava da zmija pojede vise nego sto moze da pojede(ponekad su im oči veće od stomaka).Međutim ovo ne znaci da su halapljive i zle.Njihov mozak baziran je na instinktu,a ne na ucenju i inteligenciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA