ŠOKANTNO OTKRIĆE: Isus Hrist nije razapet na krstu?! (FOTO)

U Jevanđelju po Varnavi, navodi se da Isus nije sin Božiji i da nije razapet na krstu, već da je na njemu strado Juda Iskariotski. U ovoj verziji Hristovog života postoji navodno svedočanstvo o njegovoj propovedi u kojoj govori da će se novi mesija zvati Muhamed i da će biti Arapin

Turska tvrdi da poseduje originalni spis Jevanđelja po Varnavi, religijsku knjigu ispisanu na životinjskoj koži, napisanu na aramejskom jeziku kojim je govorio Isus Hrist, a koja navodno potiče iz petog veka. Mnogi tvrde da bi ovo Jevanđelje moglo da uzdrma temelje hrišćanstva jer odbacuje tvrdnje da je Isus Hrist sin Božji, da je razapet i da je potom vaskrsao.

Knjiga se trenutno nalazi u Ankari, a zaplenjena je tokom jedne antikrijumčarske akcije turske policije još 2000. godine i od tada je u tajnosti čuvana. Procenjena je na 28 miliona dolara. Vatikan je zvanično zatražio da ispita njenu autentičnost.

U ovoj verziji Hristovog života postoji navodno svedočanstvo o njegovoj propovedi u kojoj govori da će se novi mesija zvati Muhamed i da će biti Arapin i da će on koji je konačno spasti svet od greha.

U knjizi se navodi da Isus nije sin Božiji, da nije razapet na krstu već da je na njemu stradao Juda Iskariotski.  Ukoliko se ispostavi da je spis autentičan, odnosno da je Isus priznao da je čovek, a ne Bog, u tom slučaju bi Sveto trojstvo bilo potpuno beznačajno.

Inače, rasprava o Jevanđelju po Varnavi traje već vekovima. U Islamu se ono smatra jedinim pravim jevanđeljem. Navodno, Varnava je tvrdio da je jedini savremeni svedok života Isusa Hrista i želeo je samo da kaže istinu o hrišćanstvu.

Istovremeno, ne priznaje glavne temelje hrišćanske vere, koje i islam odbacuje. Stručnjaci su u ovom jevanđelju našli mnogo nelogičnosti, zbog čega je njegova autentičnost pod znakom pitanja.

Prema verovanju, Varnava je rođen na Kipru i zvao se Josif. Apostoli su ga prozvali Varnava, (sin utehe), pošto je umeo da teši ljude. S apostolima Pavlom i Markom je propovedao jevanđelje u Antiohiji. Stradao je na Kipru, kada su ga Jevreji kamenovali do smrti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • B

    29. april 2014 | 18:45

    Mt 7,15-20 15"Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi.

  • Drazo

    29. april 2014 | 18:09

    Oprosti im Gospode, ne znaju sta cine! +

  • Mili

    29. april 2014 | 19:33

    U bibliji jasno stoji dokaz da isus nije razapet na krstu i nigde se ne spominje krst 1.jovanove 5:21 Decice klonite se idola, i 1.Koricanima 10:14 Zato voljeni moji bezite od idolopoklonstva. Sto znaci da se ne treba koristiti krst. Isus je rekao: „Po tome ce svi znati da ste moji ucenici, ako budete voleli jedan drugoga“ (Jovan 13:34, 35). Time je Isus istakao da ce znak prepoznavanja njegovih pravih sledbenika biti samopozrtvovana ljubav, a ne krst ili neki drugi simbol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA