PAPRENO: Ovo su najskuplje zemlje na svetu! (FOTO)

Zemlje sa najnižim cenama na tržištu su Egipat, Pakistan, Mjanmar, Etiopija i Laos. Zanimljivo je da pre tri godine skoro polovina svetskog dohotka potekla od zemalja sa slabim ili srednjim dohotkom

  • 5

U Švajcarskoj i Norveškoj je život najskuplji, a slede Bermudi, Australija i Danska. Među zemljama sa visokim dohotkom, SAD nudi najjeftiniji život, otkrila je studija koju je radila Svetska banka.

Suprotno, zemlje sa najnižim cenama na tržištu su Egipat, Pakistan, Mjanmar, Etiopija i Laos, navodi se u istraživanju koje se bazira na vrednosti lokalne valute i kupovnoj moći stanovništva, prenosi švajcarski list "20 minit".

Sjedinjenje Američke Države, prva ekonomija u svetu, zauzele su 25. poziciju po skupoći, što je daleko iza većine drugih zemalja sa visokim dohotkom po stanovniku. Uporedivu kupovnu moć imaju Katar, Makao, Luksemburg, Kuvajt i Brunej.

Kako dalje navodi list, jedna slična studija iz 2005. godine otkrila je da zemlje sa srednjim dohotkom imaju značajniji udeo u svetskoj ekonomiji, koji se sve više povećava, na račun najbogatijih i najsiromašnijih država.

U 2011, godini, prema podacima Svetske banke, skoro polovina svetskog dohotka koji je tada iznosio oko 90.600 milijardi dolara, potekla je od zemalja sa slabim ili srednjim dohotkom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Ajaoojj

    30. april 2014 | 15:11

    Jeste Svica skupa,ali jbg,opet se dobro zivi,ima se za sve,bukvalno.

  • Stevo

    30. april 2014 | 14:31

    u americi se dobro zarađuje a jeftin život, milina. Mogu tako da žive kad imaju kolonije.

  • Vučko

    30. april 2014 | 13:47

    Čekajte, kako se ovde ne nalazi Srbija ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA