MIS STOKILAŠICE: Izbor za najlepšu debelu devojku (FOTO) (VIDEO)

Paragavaj je smislio originalan način da bi se izborio protiv diskriminacije debelih žena. Upoznajte se sa godišnjim događajem "Mis debeljuca", na kojem takmičarke moraju da imaju preko 100 kilograma da bi učestvovale

  • 15

U glavnom gradu Paragvaja, Asunsionu, održano je takmičenje u lepoti "Mis debeljuca 2014", osmišljeno da bi se podiglo samopouzdanje žena sa prekomernom težinom.

U finalu je učestvovalo 15 takmičarki sa težinom većom od 100 kilograma, ali to ih nije omelo u koračanju pistom u štiklama i balskim haljinama sa pozamašnim dekolteima. Monjes Montserat, učiteljica muzike, koja uz posao studira psihologiju, ovogodišnja je pobednica "Mis debeljuca".

- Ceo život sam bila debela, ali lepa - kaže pobednica i poručuje svima da sebe treba da vole bez obzira na vagu.

Učesnice i organizatori su rekli da ovim takmičenjem žele da skrenu pažnju na gojazne žene i da im pomognu da imaju više samopouzdanja. Upozorili su da u Paragvaju uopšte nije lako organizovati ovaj događaj, jer u toj zemlji mnogi muškarci i žene pate od gojaznosti zbog koje su diskriminisani.

Prema podacima paragvajskog ministarstva zdravlja, 58 odsto građana ima problema s prekomernom težinom. I druge zemlje, takođe, organizuju ovu vrstu takmičenja za debeljuce, uključujući i Izrael.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • debeljuca

    7. maj 2014 | 22:15

    Ženske pa sta ako ste gojazne ako vam zdravlje nije ugrozeno ne opterecuj te se budite ponosne na sebe. Svaka zena je ljepa na svoj nacin. Pogledaj te te dekolteje , a one mrsave ceznu za takim dekoltejem pa svaka skorom stavlja silikone pa zasto bi se vi stidjele svoga. I na kraju BOLJE DA LJULJA NEGO DA ZULJA.

  • Miseta

    8. maj 2014 | 00:56

    Debeljuce da ali ona najgora debljina sa slapovima sala NIKAKO. A sta je sa zdravljem? Da li se ugusiti od tolikog sala?

  • Novinar

    7. maj 2014 | 23:42

    Najlepse su.a. ne one mrsave nakaze ove su bar prirodne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA