Nije ušao u kupatilo godinu dana, ali je ipak čist. Evo i kako (FOTO)

Rob Grinfild je odlučio da promoviše ekološki način života, tako što se godinu dana kupao samo u prirodnim izvorima vode. Kaže da je svojim neobičnim poduhvatom ljude hteo da navede da "obrate pažnju na okruženje"

  • 1

Amerikanac Rob Grinfild (27) je avanturista i ekološki aktivista koji je progovorio o tome kako je uspeo da ostane čist, iako se nije tuširao čitavih godinu dana. To jest, ni jednom nije ušao u kupatilo.

Naime, Rob se, tokom tih godinu dana kupao samo u prirodnim izvorima vode. Reke, jezera, potoci, vodopadi i kiše su bile njegovo "čistilište". Ako ničeg sličnog nije bilo na raspolaganju, poslužio bi i hidrant, ili česma koja curi.

Rob, koji živi u San Dijegu u Kaliforniji, kaže je svojim neobičnim poduhvatom ljude hteo da navede da "obrate pažnju na okruženje". Ova ideja mu je pala na pamet nakon biciklističke turneje po Americi, namenjene promovisanju održivog korišćenja resursa i ekološkog načina života.

Deo programa je bio i da se tokom ovih 100 dana pere i kupa samo u prirodnim vodama, ali po okončanju turneje odlučio je da rok produži prvo na šest meseci, a zatim i na godinu dana.

Prosečan Amerikanac troši oko 378 litara vode dnevno, ali Rob kaže da on u proseku tokom čitave godine potroši samo oko 6 litara dnevno i da je to zaista sasvim dovoljno. Ovakav pogled na život i njegov ekološki aktivizam doneli su mu na desetine hiljada obožavalaca na društvenim medijima.

- Zbog ovog izazova sam dobio dosta bračnih ponuda, uzbuđenja, osmeha i podrške - kaže Rob i dodaje da mu je izuzetno drago, jer se nada da će na taj način druge ohrabriti da žive zdravije i srećnije.

Rob se, jednom prilikom, nedelju dana hranio isključivo iz kontejnera, da bi podigao svest o bacanju i rasipanju hrane.

Svoju misiju vidi u tome da "kod ljudi probudi svest u kojoj meri njihovi jednostavni postupci utiču na svet koji ih okružuje" - kao kada preteranom upotrebom vode, traćenjem električne energije, i suvišnom upotrebom hemikalija zagađujemo i narušavamo izvore iz kojih se vodom snabdevamo.

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • gile

    13. maj 2014 | 03:32

    Prosečan Amerikanac troši 378 litara vode dnevno.Ovo je sigurno neka greška

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA