Pogledajte kako izgledaju kineski gradovi na vodi (FOTO)

Cilj kineskih projekata gradova na vodi je da se stvore integrisani gradovi sa visokim kvalitetom urbanog okruženja, koji su namenjeni lokacijama na moru

  • 5

Kineska kompanija "AT Dizajn Ofis", čije sedište se nalazi u Londonu, koja pruža usluge dizajna, arhitekture, enterijera i eksterijera, prikazuje projekte gradova na vodi.

Ova kompanija svoje projekte opisuje kao sintezu lepog i korisnog, budući da je reč o atraktivnom, modernom dizajnu kompleksa građevina koje su i funkcionalno prilagođene kulturi i klimi određenog podneblja.

U Nančangu, u Kini, projekat predstavlja kompleks od 200.000 kvadratnih metara koji sadrži poslovni toranj, hotele, apartmane, supermarket i bioskop, kao i centralni trg na zelenoj površini.

Na čak 900.000 kvadratnih metara nalazi se projekat u Šenženu sa luksuznim apartmanima, šoping centrom i tornjem. Fasadu mola krase metalni otvori za protok vazduha, koji su dizajnirani tako da danju bacaju senku, dok su noću transparentni.

Predlog koji je kompanija izradila za ostrvo Džuđijakongou pravo je svetsko čudo u tom regionu. Zabavni parkovi, turističke atrakcije, podvodni svet, eko park i plutajuća sela su samo deo sadržaja čitavog kompleksa.

Kingston Taun inspirisan je britanskim pejzažima. Na glavnom trgu nalazi se staklena kupola u viktorijanskom stilu.

Cilj projekata je da se stvore integrisani gradovi sa visokim kvalitetom urbanog okruženja, koji su namenjeni lokacijama na moru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • bih

    29. maj 2014 | 08:29

    Ja ne znam ko bi u Srbiji živeo u gradu na vodi koja je puna zaraženih komaraca a grad na morskoj vodi je nešto sasvim drugo jer u toj slanoj vodi nema komaraca.

  • TheManiacs1987 ®

    28. maj 2014 | 22:01

    Made in China

  • Niger

    28. maj 2014 | 20:32

    To traje mesec dana samo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA