KNJIGE JE UBIJAJU: Ova devojka može da umre ako previše uči (FOTO)

Tinejdžerka iz Mančestera Dženifer Lojd (17) boluje od retke autoimune bolesti usled koje svaki stres koji doživi može da izazove smrt

  • 7

Tinejdžerka iz Britanije Dženifer Lojd (17) pati od retkog poremećaja usled kojeg zbog učenja može da umre. Naime, reč je o Edisonovoj bolesti, autoimunom poremećaju usled kojeg imuni sistem organizma zbog bilo kog stresa, napada i uništava zdravo tkivo, odnosno organe u telu.

Stres prilikom učenja jedan je od faktora koji kod ove devojke iz Mančestera prouzrokuje napade. Ukoliko ne primi terapiju na vreme, Dženifer povraća ili se onesvesti, a ovaj poremećaj može čak da prouzrokuje i smrt.

- Bolest me izmuči. Majka me je više puta zatekla kako zam zaspala, odnosno onesvestila se nad knjigom - rekla je Dženifer, koja je nekoliko ispita spremala u bolnici.

Iako je dobar učenik, ona je odustala od Oksforda ili Kembridža, jer bi bolest koju ima tamo mogla da je ubije. Ona ističe da mora da izbegava nepotrebne stresne situacije, odnosno da ih na neki način predupredi.

- Zbog svega toga moram da budem organizovanija od mojih prijatelja. Da pravim redovne pauze u učenju - rekla je devojka kojoj je bolest otkrivena kada je imala 7 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA