REŠENA MISTERIJA: Ovo je čudovište koje je pojelo belu ajkulu (VIDEO)

Koja je to životinja bila dovoljno velika i jaka da pojede morskog psa te veličine? Nakon istraživanja, stručnjaci su otkrili identitet misterioznog ubice, a radi se o drugoj velikoj beloj ajkuli, poznatoj pod imenom "kolosalni kanibal"

  • 3

Priča o  velikoj beloj ajkuli koju je pojelo nepoznato morsko biće ovih dana proširila se po medijima.

Gizmodo otkriva kako se radi o priči iz dokumentarca "The Search For The Ocean's Super Predator" iz 2013. godine u kojoj je opisana potraga australijskih naučnika za velikom zveri.

Oni su označili zdravog morskog psa veličine 3 metra i u njega stavili uređaj za praćenje. Nakon četiri meseca pronašli su uređaj na obali i otkrili da je veliku belu ajkulu neko pojeo, piše Gizmodo.

Koja je to životinja bila dovoljno velika i jaka da pojede morskog psa te veličine? Nakon istraživanja, stručnjaci su otkrili identitet misterioznog ubice, a radi se o drugoj velikoj beloj ajkuli, poznatoj pod imenom "kolosalni kanibal".

Stručnjaci pretpostavljaju da ova zver ima pet metara i težinu od oko dve tone.  Nije poznato zašto velike bele ajkule ubijaju manje, ali pretpostavlja se kako je u pitanju možda bio sukob oko teritorija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bojanica

    8. jun 2014 | 15:18

    Ako je to dokumentarac iz 2013. to znaci da ste vi sve vreme znali sta je u pitanju, a nas ste drzali u neizvesnosti. o.O

  • nada

    9. jun 2014 | 09:03

    ma pojela ga ruska podmornica, tj. mornari, pa zaronili ponovo u velike dubine. Oce oni tako s vremena na vreme da izrone ,pojedu veliku ribu i onda nestanu na duze vreme da je svare, opasni ruski mornari, :-)

  • Nino B

    9. jun 2014 | 03:58

    Ne vjerujem da je ova ajkula pojela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA