MALI GENIJE: Maturirao sa 10 godina, želi da bude predsednik i pronađe lek za rak (VIDEO)

Mali Tanišk Abraham upravo je završio srednju školu i dobio diplomu čime je postao jedan od najmlađih učenika koji su završili srednju školu. On je uporedo upisao i koledž na kom će sad nastaviti školovanje

  • 5

Većina 10-godišnjaka završila je četvrti razred osnovne škole i sad razmišlja o odmoru i tome gde će provesti letnji raspust. Za razliku od ostale dece, njihov vršnjak iz Sakrementa u Kaliforniji nalazi na životnoj raskrsnici.

Mali Tanišk Abraham upravo je završio srednju školu i dobio diplomu čime je postao jedan od najmlađih učenika koji su maturirali. Mladi genije diplomirao je sa odličnim uspehom. Pametni dečak je sa 7. godina, uporedo sa srednjom školom, upisao koledž na kom sada namerava da nastavi školovanje.

- Nije baš bilo lako, ali opet, nije bilo ni tako teško. Informacije se "lepe" za mene, tako moj mozak funkcioniše. Tako je to u mom slučaju - rekao je Abraham koji je postao član MENSA-e sa četiri godine.

Njegovi roditelji su znali da je njihov sin poseban, ali nisu imali pojma o njegovim potencijalima.

- Mislila sam da je talentovan, ali moj suprug nije verovao u to, pa smo čekali dve-tri godine. Kad smo dobili rezultate IQ testa shvatili smo da je zaista vrlo inteligentan - istakla je dečakova majka Taji.

- Moj cilj je da postanem naučnik ili lekar, želim da upišem medicinu i pronađem lek za rak, ali želim da budem i predsednik - rekao je Abraham kome je čak i predsednik SAD Barak Obama četitao na postignutom uspehu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Радознали

    12. jun 2014 | 16:48

    Свака част ,мали геније паметница .Што пре заврши сине студије,и одмах да смениш Обаму.Спаси нас од његове тираније.

  • jagodinac

    12. jun 2014 | 22:12

    Malisha ti neces moci da postanesh predsednik USA jer tamo nema mesta za inteligenciju i mozak.

  • Prof.Biologije

    13. jun 2014 | 06:51

    Studiraj u Americi i dođi u Srbiju da radiš i živiš pa ćeš se sam uveriti koliko malo znaš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA