ŠTA JE OVO?! Podvodna kamera snimila čudovište kako pliva pored naftne platforme (VIDEO)

Jedni su mislili da je to posteljica od kita, drugi da je u pitanju mutant ikre, ali biolozi su razuverili sve i otkrili o kom se stvorenju radi

  • 7

Uz činjenicu da je samo pet odsto okeana pretraženo, sasvim je sigurno da postoji mnoštvo stvari koje ne znamo o morskom dnu. Kamera koja je snimala podvodnu naftnu platformu u Meksiku, zabeležila je nešto neverovatno i još jednom posvedočila o postojanju misterioznih morskih stvorenja.

Naime, video je napravljen na oko 1.500 metara dubine mora. Spekulacije o tome šta je kamera snimila su se konstantno menjale. Dok su jedni govorili da je to posteljica od kita, drugi su pričali da je u pitanju mutant ikre. Međutim, morski biolozi su objavili da je to zapravo meduza sa imenom "Depstario enigmatika", koju je prvi opisao F.S. Rasel još davne 1967. godine.

Naravno, ovo "čudovište" ne izgleda baš kao meduza. Pored raznih teorija, pojavila se i ta da je u pitanju samo običan braon list koji pluta morem.

Ipak, iako je mnogima ova pojava misteriozna, objašnjenje šta se to zapravo vidi na snimku je stiglo vrlo brzo nakon objavljivanja ovog videa. Međutim, dezinformacije se i dalje šire internetom, zato, ne dozvolite da vas zavaraju jer je ovo samo meduza koja je poznata već skoro 50 godina.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ns

    12. jun 2014 | 23:48

    To ne izgleda kao posteljica kita nego kao slina kita!

  • Алекса

    12. jun 2014 | 16:36

    За оне што су некад читали да подсетим на Жила Верна и 20 000 миља под морем, ту је описана оваква медуза и како су је са секирама убили капетан Немо, Нед Ланд и остатак посаде Наутилус.

  • Www

    12. jun 2014 | 19:37

    Ovo je buba šarba podvodna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA