NEDODIRLJIVE: One su boginje i ne hodaju zemljom do puberteta (FOTO) (VIDEO)

Odabrane od rođenja, ove devojčice koje još nisu ušle u pubertet poznate su kao Kumaris i smatraju ih reinkarnacijom Kali, boginjom energije u Hindu religiji

  • 9

Od momenta kada se devojčice iz Nepala izaberu da budu Kumaris, odnosno da postanu reinkarnacija boginje energije, u Hindu religiji Kali, moraju da prođu rigorozan test koji se sastoji iz 32 kruga. Nakon njega one se smatraju zaštitnicama zla koje obožava na hiljade Hindusa i Budista.

Ove devojčice, kada uđu u svet Kumarisa, što na nepalskom jeziku znači devica, ne menjaju samo ime i status, već i kompletan život. Prisiljene su da napuste svoje domove i skrivene su u hramovima kao živa božanstva. Mogu da izađu napolje samo kada se to od njih traži, odnosno kada treba da prisustvuju festivalu ili nekom prijemu i to u svojstvu božanstva.

Da je obožavanje Kumarisa toliko veliko, pokazuje i činjenica da im se ne dozvoljava da hodaju, već ih prevoze kolima i na rukama u stolici, nalik prestolu, a pojedine devojčice ne umeju da hodaju sve do svog "penzionisanja".

Ne idu u školu, nemaju društvo, napolju su samo 13 puta godišnje.

Kada dobiju prvu menstruaciju, pristupaju 12-dnevnom "Gufa" ritualu i tada se njihov život kao Kumari završava. Vraćaju se običnom životu koji do tada nisu poznavale.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoltan

    16. jun 2014 | 06:44

    Zivim u Nepalu, i hocu samo da komentarisem zadnju recenicu. Ne da su samo vracene u zivot koji nisu poznavale, vec su brutalno izbacene na ulicu. Tako se desava da Kumari zivi zivot boginje, ali onog trenutka kada postane necista, odnosno kad dobije menstruaciju, brutalno bude izbacena na ulicu, i NIKO vise ne vodi racuna o njima. Zalosno ali istinito!

  • Feki

    15. jun 2014 | 17:47

    Prokleti šejtan (djavo) tako zavodi ljude i vodi ih u pakao.

  • Zakon

    17. jun 2014 | 11:35

    Gde ce im dusa. Postoji samo Jedan Jedini Bog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA