• 98

NAUKA DOKAZALA: Otkriveni dokazi da Bog postoji!

U toku istraživanja zapisa o sekvenci DNK-a u ljudskom genomu, naučnici su došli do neverovatnog otkrića kada su u nizovima videli rupe slične onima na jeziku. Kada su ih kodirali, shvatili su da su u rupama DNK-a utkane reči iz Biblije

 • 98

Dok su naučnici sa Instituta za tehnologiju Vajominga istraživali zapise o sekvenci DNK u ljudskom genomu poznatom kao, zbog nedostatka poznate uloge "džank DNK", došli su do saznanja koji ih je ostavio bez reči. Naime, lingvistički stručnjaci identifikovali su informaciju u formi staroaramejskog: "Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo", što ih je navelo da pomisle da su ovo prvi pravi rezultati o postojanju Boga.
Naučnici su rekli da su u nizovima DNK videli rupe koje malo podsećaju na kodiranje za biološku funkciju i nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Zato su angažovali profesore sa Univerziteta Bob Džouns, poznate po izuzetno strogim kriterijumima. Dali su im dekodirane segmente DNA da ih prevedu.


Pronađen je kodni jezik koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrednosti odraz su strukture sastava reči u ljudskim jezicima.
Jezična i filološka ekipa na ovom Univerzitetu je započela opsežno upoređivanje pisma pronađenog u "džank DNK" s katalogom svakog ljudskog jezika čije je postojanje zabeleženo. Želeli su da nađu slične višejezične teme kako bi mogli da počnu da oblikuju prevode poruka koje leže skrivene u DNK.
Profesori su bili potreseni kada su otkrili da zaista postoji jedan jezik pomoću kojeg se direktno može prevesti sekvencijalna DNK. To je Aramejski.

Jezik u "džank DNK", koji su naučnici godinama odbacivali kao beskoristan, potpuno je identičan sa antičkim aramejskim. A kad su počeli da prevode, lingvisti su otkrili su da su delovi poruke gotovo prepisani iz Biblije. Ubrzo su locirali citate.
Na ljudskom genu PYGB postoji jezički sled koji se prevodi kao "Na novom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju". Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s prvim stihom Knjige Postanja: "U početku Bog stvori nebo i zemlju."
Gen Bmp3 ima retrotransposon sled koji se prevodi u 19. stihu šeste glave Prve poslanice Korinćanima apostola Pavla: "Zar ne znate da je vaše telo crkva Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami".

To se ponavlja iznova i iznova. Tokom celog niza ljudskog DNK ugrađen je ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda kao da prevodi kao "Božja reč svom narodu".
- Što se tiče dokaza - on je tu. Ovo je, po mom mišljenju, neporečivo. Sama reč Božja, elegantno utkana u naša tela i duše, jasna je kao dan. A lepota ovoga - da je Bog utkao reči istine u naša bića - pokazuje svoju ljubav i čudesa - rekao je Metju Bulder, glavni lingvista za projekat i profesor primenjene nauke stvaranja na Univerzitetu Bob Džons.
Naučnici na Instittutu za tehnologiju iz Vajominga sad čekaju replikaciju svojih istraživanja i vađenje sekvenciranja "džank DNK", kao i da nezavisni izvori verifikuju prevod na aramejski. Tada će započeti proces potpune revizije dosadašnjeg istraživanja i objaviće sva istraživnja i otkrića do danas.
(Telegraf.rs / Izvor: witscience.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mirko

  Kao dokaz imamo i mosti Svetitelja.Oni su veliki ugodnici boziji cije se tijelo poslije fizicke smrti ne raspada vec ostaje citavo (kod nekih izgleda isto).Njihove mosti mirisu i imaju iscjeliteljsku moc!

  21
  0

  Podelite komentar

 • Darko

  Na Vaskrs,ja msm,se spusta blagodatni oganj u Jerusalimu molitvama pravoslavnih ugodnika i Bozijom miloscu.Prije toga se mjesto dobro provjeri i ugase sve svijece.Onda pocnu molitve i poslije odelredjenog vremena se spusti blagodatni na 33 svijece koje drzi sluzitelj.Taj plamen prvih nekoliko minuta ne pece i ne stvara bol.Mog komsiju je Bog uzeo i vratio ga.Ima dosta takvih slucajeva u svijetu da bi ljudi povjerovali i da bi pricali drugima.Bog je preslatki mio,a vi se istinski pokajte i Bog ce vas rado primiti☺️

  16
  0

  Podelite komentar

 • Veljko

  Ma jeste hiljadu...

  10
  1

  Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima