Ovako izgleda najskuplji obrok na svetu (VIDEO)

Restoran Sublimoušn može da primi 12 gostiju, a objedinjuje molekularnu gastronomiju, pozorište i tehnologiju. Biće otvoren samo u letnjim mesecima, a jelovnik će se menjati jednom godišnje

  • 4

U restoranu Sublimoušn, koji je ovog meseca u hotelu Hard rok na Ibici otvorio Pako Ronsero, kuvar koji se okitio Mišlenovim zvezdicama, obrok od 20 jela košta 1.500 evra, piše Forbs.

Restoran može da primi 12 gostiju, a objedinjuje molekularnu gastronomiju, pozorište i tehnologiju. Restoran će biti otvoren samo u letnjim mesecima, a jelovnik će se menjati jednom godišnje.

A šta nudi ovaj preskupi restoran? Žena obučena kao stjuardesa vodi vas u predvorje, koje nagoveštava uzbudljivi doživljaj koji vas očekuje. Nakon toga dolazite u drugu prostoriju sa video-bimovima od zida do zida, zbog kojih vam se čini kao da silazite u unutrašnjost Zemlje.

Vrata su otvorena i ulazite u belu salu sa belim stolom u sredini. Vaše ime je projektovano na mestu na kome ćete sedeti. Ceremonijal-majstor ulazi i govori gostima da nikome ništa ne pričaju o svom iskustvu, jer im ionako neće poverovati.

Na zidovima se projektuju snimci tako da vam se ponekad čini da letite kroz svemir, sedite u bašti punoj cveća, ili da se nalazite u noćnom klubu.

Pre prvog jela, konobar gostima donosi knjigu u kojoj se nalaze tri flašice sa bistrom tečnošću. Oni ih izručuju u posudu ispred sebe da bi napravili svoj lični “bladi meri”. Ceremonijal-mastor im zatim kaže da promućkaju piće snagom uma. Pomoću trika sa magnetima, tečnost se sama meša u posudama, i svi su zapanjeni. Posle toga konobari sipaju koktele u čaše za martini.

Na redu je maslinovo ulje na tri načina. U tečnom obliku, obavijeno jestivom kesicom i okačeno štipaljkom o žicu.

Maslinovo ulje u prahu koristi se za jelo koje predstavlja varijaciju tradicionalnog “hleba sa paradajzom” (pan con tomate). Na kraju je maslinovo ulje zamenilo životinjsku mast i pojavilo se u obliku neke vrste lepljivog sira prijatnog ukusa.

Ronsero je najbolje sačuvao za desert. Nakon što je pomoću video-projekcije sto pretvoren u miks-pult, konobari pažljivo spuštaju malu magnetnu platformu ispred svakog gosta tako da lebdi u vazduhu. Posle toga na nju stavljaju CD sa dva kolača sa pistaćima, a sve to se uz zvuke muzike vrti poput gramofonske ploče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • TRJOVAN

    2. jul 2014 | 00:14

    Sarma gospodarica. Kleknite pred njenom moci!!

  • momazver

    2. jul 2014 | 11:53

    TANDARA-BROC....porez na budale,glad za stomak,a oci ne mogu da se najedu jer ni njima nista konkretno nije servirano...a ono mesanje pica umom mi je najbolje..ja znam da pice POMESA um,a obrnuto ima..ali u bajkama...a ova od 1.500 evra i nije bajka,a i preskupa je

  • Boze Boze proseravanja

    2. jul 2014 | 14:45

    A nesto za nas dzep najeftinije i najbolje? Toga nema, aaa?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA