OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA: Ovo su najlepši gradovi na vodi (FOTO)

Leto je već počelo, vi planirate da idete na odmor, a još uvek ne znate gde? Ako volite da uživate uz šum talasa, a da ipak budete u gradu, možda ćete baš na ovoj listi pronaći savršeno mesto za vas

  • 4

Vodeni tokovi su sasvim normalna pojava u velikim svetskim gradovima, a jedine dve razlike su u tome da li se radi o rečnim ili morskim vodenim površinama. Sajt "Fodors.com" je izabrao 15 gradova kojima je centralni deo baziran oko svojih priobalnih predela, a ujedno pružaju i jedne od najboljih vidikovaca, odakle se pružaju prelepi panoramski pogledi ka vodi.

Od krivudavih kanala u istorijskoj Veneciji, do primorskog sjaja u Kejptaunu, ovo je 15 najboljih svetskih gradova na vodi.

VENECIJA

Svetlucavi kanali, prostrane palate i istorijski ambijent čine Veneciju jednom od najlepšsih svetskih destinacija na vodi.

BERGEN

Drugi po veličini grad u Norveškoj očarava svoje posetioce pastelnim drvenim kućama, planinama i lukom.

AMSTERDAM

Glavni grad Holandije je savršen za šetnje kraj slikovitih kanala.

SIDNEJ

Iako u australijsku prestonicu većina ljudi dolazi isključivo zbog plaža, ovaj grad je prepun kulturnih dešavanja i životinjskih atrakcija. Poseta Sidnejskoj operi je neizostavna.

SAN FRANCISKO

Zaštitni znak ovog grada je jedinstveni Golden Gejt most koji nudi predivan pogled na zaliv, a možete ga posmatrati i sa nekog od vidikovaca istoimenog parka.

BRAJTON

Putnici hrle u Bajrton zbog dobrog provoda. Međutim, ovo mesto je odlično i za odmor jer pruža predivne šljunkovite plaže.

STOKHOLM

Glavni grad Švedske ima dosta ostrva, koja privlače ogroman broj turista. I pored uzbudljivih mesta na vodi, ovaj grad pruža i zanimljive male trgove za ljubitelje kafića.

HONG KONG

Veličanstvene građevine odaju kosmpolitski duh i samim tim čine Hong Kong jednim od najlepših gradova na vodi.

BALTIMOR

Velika luka i živopisno srce grada čine Baltimor omiljenom destinacijom turista koji posećuju Ameriku.

VANKUVER

Prirodne lepote ovog grada su nadaleko čuvene. Vankuver uspešno balansira između očuvanja životne sredine i negovanja urbanog duha.

SAN SEBASTIJAN

Ovaj grad u Španiji je jedinstven po tome što je smešten na plaži i kada se pogleda iz vazduha, ima oblika školjke. San Sebastijan spada u jedno do najpopularnijih odmarališta u Evropi.

LISABON

Šarene fasade, luka puna života, kaldrme, fantastičan pogled na more. Lisabon je prosto jedinstven grad.

RIO DE ŽENEIRO

Najčuveniji je po plažama, karnevalima i odličnoj kuhinji. Posetioci Ria de Ženeira mogu da istraže 23 plaže, ali i da odu u avanturu u planine.

NJU ORLEANS

Ovaj grad na luci je zadržao svoju jedinstvenu kulturu i karakter koji se ne može doživeti nigde drugde na svetu.

KEJPTAUN

Na svetu ne postoji toliko gradova sa pogledima na planine i mora kao što je Kejptaun. Ovaj južnoafrički grad najlepše izgleda kada se pogleda iz kabine žičare koja vodi do Stone planine.

(Telegraf.rs / Izvor: fodors.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA