NAJSTARIJI ČOVEK NA SVETU? Brazilac ima 126 godina (VIDEO)

Žoze Aginelo duš Santuš navodno je rođen samo dva meseca nakon ukidanja ropstva u zemlji, mrzi kupanje, nikada se nije ženio i nema dece, hoda bez štapa, jede četiri obroka dnevno i nema zdravstvenih problema

  • 7

Jedan starački dom u Brazilu misli da se među njegovim štićenicima nalazi najstariji čovek na svetu.

Kako prenosi Rojters, reč je o bivšem poljoprivrednom radniku u čijoj krštenici piše da je rođen 7. jula 1888. Žoze Aginelo duš Santuš, stanovnik doma Vila Visentina, u Bauruu, na jugoistoku Brazila, navodno je rođen samo dva meseca nakon ukidanja ropstva u zemlji.

Upravnik doma Sesar Sikeira objasnio je, međutim, da je Duš Santušu izvod iz matične knjige rođenih i lična dokumenta izdao 2001. godine sudija na osnovu razgovora koji je imao s njim.

Jedno od petoro dece robinje iz Afrike, Hose je bio među stotinama porodica koje su nastavile da žive u robovskim barakama, čak i kad su osvojile slobodu. Kasnije je otišao do Sao Paola i tamo veći deo života proveo radeći na plantaži kafe u gradu Bauru.

Sada je stanovnik staračkog doma u istom gradu i redovno uveseljava svoje cimere pesmom i šalama. Mrzi kupanje, a nikad ne propušta dnevnu dozu pirinča i pasulja.

Dos Santos je sin afričkih robova, nikada se nije ženio i nema dece, hoda bez štapa, jede četiri obroka dnevno i nema zdravstvenih problema, iako u poslednjih 50 godina puši paklicu cigareta dnevno.

Ze, kako ga zovu, je imao 26 godina kada je izbio Prvi svetski rat, a bio je već penzioner kada se kraljica Elizabeta II ustoličila na tron.

- On je veoma razborit starac. Govori jasno i razgovetno i sve sam obavlja. Pomoć mu je potrebna samo prilikom kupanja - naveo je Sikeira.

(Telegraf.rs / Izvor:Tanjug, dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • B C

    17. jul 2014 | 13:39

    Bilo mi je cudno kako je to moguce....dok nisam procitao da se nije zenio... :-D

  • Marnie

    17. jul 2014 | 12:26

    svaka cast dozivit te god je cast

  • Kalee bre

    17. jul 2014 | 18:09

    Reci sineee baja je doživeo 1,2 svatski rad... sve pronalaske... pola istorije... celo moderno doba .... ako poživi još par godina doživeće i 3. Svetski rat

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA