PRLJAVE TAJNE: Znate li koliko puta se čiste hotelske sobe? (VIDEO)

Iako mnogi kad vide čistu hotelsku sobu misle da je u njoj naš sve "pod konac" to nije istina. Iznenadićete se kad saznate koliko stvari se pere i čisti toliko retko da ćete sledeći put sigurno obratiti više pažnje na to gde ležete

  • 4

Leto je vreme putovanja i godišnjih odmora. Prestanemo da se zamaramo nepotrebnim stvarima, trudimo se da uživamo u slobodnim danima, odaberemo destinaciju, hotel i uživanje može da počne. Ipak, nekad nije loše promisliti o prljavim tajnama koje naizgled besprekorno čisti hoteli kriju.

Zanimljiv video snimila je ekipa sajta BuzzFeed na osnovu podataka koje su dobili iz rasporeda čišćenja jednog hotela sa tri zvezdice razotkriva koliko su zaista čisti apartmani koji svakodnevno primaju goste.

U hotelskim sobama svakodnevno se peru peškiri i posteljina, čiste se podovi, WC šolja, kao i čaše. Jednom nedeljno se čisti rasveta oko ogledala, ivice i deo ispod lavaboa u kupatilu, tuš, kao i šipka koja ga drži.

Jednom nedeljno u hotelu sa tri zvezdice čiste se filteri u klima uređajima, prozori, kao i nogice nameštaja, uzglavlja kreveta i minibar. U istom intervalu se počisti telefon, prašina sa prednje i zadnje strane televizora.

Jednom mesečno u hotelu sa tri zvezdice čiste se sve ivice i ćoškovi na plafonu, žice i kablovi koji se nalaze iza nameštaja, ivice kreveta, roletne na prozorima i zidovi. Jednom mesečno se očiste i držači toalet papira.

Ipak, čistoća nekih stvari bi vas mogla zgroziti.

Izveštaj pokazuje da se samo četiri puta godišnje čiste zavese za tuširanje, dušeci, ćebad, prekrivači za krevete, što može značiti da, u zavisnosti kad ste u hotelu, možete da spavate na dušeku i pokrivate se ćebetom koje nije čišćeno makar tri meseca,a o zavesana u kupatilu i da ne govorimo.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: buzzfeed.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Casi

    17. jul 2014 | 23:57

    Postaljine su ciste i preko njih ide cebe,tako da nema potrebe cebad prati jednom nedeljno., ili dušeke cesce itd. Smatram da je sasvim u redu ovo sto su naveli .Bitno je ,sto peru na par meseci da i ne dodiruje našu kozu.

  • ivan

    18. jul 2014 | 06:47

    Ja nisam nikad u životu oprao zavesu na tus kabini pa eto živ sam i zdrav vec 30 godina.

  • perica

    17. jul 2014 | 22:28

    U vojsci smo imali cebad koja nisu prana nikad pa nista nefali ,zameni se posteljina i to je ok.u hotelima imate nad duseke koji se peru cesto plus posteljina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA