SVE JE STVAR IZGOVORA: Koji FAK studirate u Nišu?

Medicinski fakultet koristi "medfak" za svoj domen, Pravni fakultet "prafak", Elektronski fakultet "elfak", Učiteljski fakultet koristi "ucfak", a Mašinski fukultet "masfak", što je zbog značenja termina "fak" na engleskom jeziku na društvenim mrežama izazvalo mnogo komentara

  • 2

Pojedini fakulteti u okviru Univerziteta u Nišu odabrali su neobične termine za svoje domene internet prezentacija. Tako Medicinski fakultet koristi "medfak" za svoj domen , Pravni fakultet "prafak", Elektronski fakultet "elfak", Učiteljski fakultet koristi "ucfak", a Mašinski fukeltet "masfak", što je zbog značenja reči "fak" na engleskom jeziku na društvenim mrežama izazvalo mnogo komentara.

Veoma zanimljivo je i da studenti ovih fakulteta imaju svoje i mejl adrese s ovim nazivima, pa student koji je na Medicinskom ima adresu s ovim domenom, poput "petar.petrovic@medfak.ni.ac.rs".

Studenti i profesori nemaju problema s nazivima ovih domena i u šali navode da ih takvi nazivi čine potpuno jedinstvenim i boljim od ostalih na ovim prostorima.

Univerzitet u Nišu u svom sastavu ima 13 fakulteta sa 1.480 nastavnika i saradnika i 630 vannastavnih radnika, a na njemu studira 27.570 studenata. Od osnivanja do danas diplomu ovog univerziteta steklo je 43.259 studenata, od kojih 1.295 stranaca, magistarske teze odbranilo 2.025 kandidata, a 1.128 steklo titulu doktora nauka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA