Stravična oluja pogodila Peru, ono što je ostavila za sobom zaprepastiće vas (FOTO) (VIDEO)

Pilot i naučnik Eduardo Heran Gomez de la Tore primetio je nove crteže prošle nedelje dok je leteo iznad pustinje Naska. Arheolozi sada pokušavaju da utvrde da li novootkriveni crteži odgovaraju kulturi Parakas, koja se u Peruu javlja od 800. do 100. godine p.n.e

  • 3

Snažan vetar i peščane oluje koje su protutnjale pustinjom Naska u Peruu, otkrile su do sada neviđene geoglife, odnosno niz ogromnih crteža iz davne istorije koji su ucrtani na tlu.

Pilot i naučnik Eduardo Heran Gomez de la Tore primetio je nove crteže prošle nedelje dok je leteo iznad Naske. On veruje da taj geoglif prikazuje 60 metara dugačku i četitri metra široku zmiju. Ovaj crtež se nalazi nedaleko od slavne ptice. Osim zmije, na istom mestu su otkriveni i crteži ptice, lame i cik-cak linije.

- Ovo će doprineti našim saznanjima o drevnoj Naski - oduševljen je arheolog Ruben Garsija Sota.

Arheolozi sada pokušavaju da utvrde da li novootkriveni crteži odgovaraju kulturi Parakas, koja se u Peruu javlja od 800 do 100 godine pre Nove ere.

Naska linije pokrivaju područje od 450 kvadratnih kilometara, a veruje se da su nastajale dugo, čitavih hiljadu godina, i to od 500. godine p.n.e do 500. godine n.e.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kibo

    6. avgust 2014 | 18:24

    Ove slike su odavno poznate,ima cak i u emisiji "Ancient aliens" o tim crtezima...

  • Vuksa

    8. avgust 2014 | 08:53

    @kibo U.pravu si, ali nisi procitao tekst. Pise lepo da su nastali "novi" crtezi za.koje nisu znali do sad. Odgledao sam sve emisije i kad sam procitao naslov isto mi palo na pameto kao i tebi. :) Pozdrav

  • Ana

    5. avgust 2014 | 17:36

    Haha :D Koja paljevina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA