ONA JE JEDINI STANOVNIK SELA: Sama sebi je gradonačelnica (FOTO) (VIDEO)

Nakon što je pre deset godina preminuo suprug Elze Ajler, ona nije želela da napusti selo Monova u Americi i tako je postala jedini stanovnik ovog mesta koji se brine, bukvalno, o svemu

  • 0

Osamdesetogodišnja Elzi Ajler već deset godina sama sebi plaća porez, izdaje i prima dozvolu za točenje alkoholnog pića, a planira i gradski budžet kojim održava četiri ulične sijalice i jedini je stanovnik sela Monova u Nebraski.

U selu Monovi koje se nalazi u Nebraski, ranije je živelo 150 ljudi, a sada na znaku na kom piše broj stanovništva stoji jedinica.

Naime, kada je Elzin suprug Rudi preminiu pre deset godina, ona je postala jedini stanovnik sela, jer su i njena deca napustila selo i otišla u grad, što je za današnji način života skoro neshvatljivo.

- Nisam želela da ni kada mi je muž umro. Ovo će za mene uvek biti dom - rekla je ona.

Iako većina ljudi pretpostavlja da se ona u stvari dosađuje, ova vitalna baka kaže da ima pune ruke posla, jer kao gradonačelnica ona je zadužena za izdavanje dozvole za dočenje alkohola, a kao vlasnica restorana, mora da dozvolu za lokal redovno obnavlja.

Ona svake godine sastavlja detaljan plan za finansiranje ove opštine, zatim ga odobrava, a sve to kako bi imala dovoljno novca za svega četiri ulične svetiljke.

Takođe, ova super bakica radi i u biblioteci gde je, podrazumeva se, jedini zaposleni i član.

S obzirom da je veliki broj kuša urušeno, selo Monova danas zauzima svega 500 kvadratnih metara.

Više fotografija ovog mesta možete videti OVDE, a pogledajte i video:

(Telegraf.rs / Izvor: reuters.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA