Sa ovim providnim avionom videćete stvari koje će vas ostaviti bez daha (FOTO) (VIDEO)

Ova letelica budućnosti je zbog svog dizajna osvojila Internacionalnu nagradu. Tim koji je kreirao avion je promenio konvekcinalno razmišljanje u pogledu poslovnog eksterijera i enterijera

  • 2

U avionu budućnosti ćete uvek sedeti do "prozora", iako ih on zapravo nema. Kompanija za globalni dizajn osmislila je inovativni projekat u kojem će krov biti od posebnog materijala, a na njemu će biti prikačene kamere koje će snimati prostor oko njega, zbog čega ćete imati panoramski pogled.

Kada ekrani oko vas ne prikazuju spoljašnji prostor, na panelima se mogu prikazivati razne konferencije ili fotografije. Takođe, može vam prikazivati razne pejzaže i panorame.

Futuristički IXION "providan" avion projektovan je od strane "Technicon Design's" tima iz Francuske za potrebe aero-mitinga "National Business Aviation Association Show-a".

Ovaj avion budućnosti je pozdravljen od strane industrijskih lidera i zbog svog spoljašnjeg dizajna je osvojio Internacionalnu nagradu u konkurenciji jahta i aviona.

Garet Dejvis, direktor dizajna u "Technicon Design's" studiju, koji se nalazi u blizini Pariza, rekao je da je njegov tim hteo da prikaže nešto novo i drugačije, ali opet nešto što nije fantazija.

- Mora da bude kredibilan i relevantan proizvod koji izaziva diskusiju. Ja sam izazvao svoj tim i promenili smo konvekcinalno razmišljanje u pogledu poslovnog eksterijera i enterijera - rekao je Dejvis.

- Došli smo do interesantne ideje o uklanjanju prozora iz kabine koristeći postojeću, i tehnologiju koja će se pojaviti uskoro, kako bi na što bolji način uspeli da prikažemo ono što se dešava oko nas dok letimo po nebu - istakao je on.

Za kraj je rekao kako će se putnici u ovom avionu mnogo prijatnije osećati jer će oko sebe non-stop imati panoramski pogled.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA