NASA snimila vanzemaljca na Mesecu?

Naučnik Noa Petro, učesnik na projektu koji prati orbitiranje svemirske letelice, izjavio je da je ovaj snimak zabeležio Apolo 15 ili Apolo 17, koji su lansirani na Mesec

  • 25

Nedavno se pojavio snimak sa Meseca koji je uzburkao javnost zbog misteriozne senke koja je primećena na površini ovog nebeskog tela.

Nagađanja su počela odmah, a najčešće objašnjenje je bilo da je konačno pronađeno vanzemaljsko biće. Pojedini su dali šansu i senci čoveka koji je sleteo na Mesec, ali ova priča je uglavnom bila manje uzbudljiva.

U istraživanje su se upustili mnogi svetski sajtovi, mediji, društvene mreže, a svi u cilju da razreše misteriju. Verovatno se nadajući da je baš njihova pretpostavka tačna.

Naučnik Noa Petro, učesnik na projektu koji prati orbitiranje svemirske letelice, izjavio je da je ovaj snimak zabeležio Apolo 15 ili Apolo 17, koji su lansirani na Mesec 1971. odnosno 1972. godine.

Njegovo objašnjenje je da je verovarno reč o prašini ili ogrebotini koja se nalazi na negativu.

Pareidolija, psihološki fenomen, objašnjava zašto je većina gledalaca ovog snimka povezala neidentifikovanu mrlju sa oblikom nekog živog bića.

Naime, reč je o fenomenu u kome se slučajnim stimulansima pridodaje na važnosti, pohotovo kada je reč o zvučnoj i vizuelnoj percepciji. Neretko se dešava da ljudsko oko primeti pojavu koje poistoveti sa oblikom predmeta koji je već nekada upoznao, odnosno definisao.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA