UBICE SU U VAŠOJ KUHINJI: Magnetići na frižideru vas mogu ubiti. Evo i kako!

Magneti za frižidere i nakit mogu biti veliki neprijatelj zdravlju, pogotovo ako imate slabo srce

  • 9

Magneti za frižidere i nakit mogu biti veliki neprijatelj zdravlju, pogotovo ako imate slabo srce. Naučnici u Cirihu objašnjavaju da su na meti najviše ljudi koji imaju ugrađene pejsmejkere, jer posledice za njih mogu biti fatalne.

Studija pokazuje da je dovoljno samo 3 centimetra da magnet bude udaljen od uređaja za srce kako bi ga destabilizovao. Ovo se odnosi na nove vrste magneta, jer imaju jaku magnetsku silu, dok su stari izgrađeni od gvožđa i nisu životno štetni.

Novi sjajni srebrni magneti su danas sve više zastupljeni u računarima, slušalicama, zvučnicima, igračkama, nakitu i odeći.

Tim povodom su švajcarski naučnici testirali nove magnete na 70 pacijenata koji su imali ugrađene pejsmejkere. Mali magnet od 8 g smetao je svim pacijentima koji su od njega bili na rastojanju od 3 cm. Čim se on odmakne, pejsmejkeri su se vraćali u normalu, objašnjava portal dnevno.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Fantom

    16. avgust 2014 | 23:50

    Hvala na informaciji da znam da primaknem tastu!

  • Aleksandar

    17. avgust 2014 | 02:25

    Ja ne vidim situaciju u kojoj bi neko sa pejsmesjkerom (ili bez njega) bio grudnim kosom udaljen manje od 3 cm od vrata frizidera.

  • bik koji lezi

    17. avgust 2014 | 07:47

    Nemam ni magnete ni frizider,jer i onako nemam sta da drzim u njemu.Tako da sam siguran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA