VEROVALI ILI NE: Hitno potreban doktor za čokoladu!

Cilj posla je da se pronađe način kako da se spreči topljenje čokolade u toplim predelima. Ukoliko rešenje bude pronađeno, profiti 10 najvećih čokoladnih kompanija na svetu značajno bi skočili

  • 4

Univerzitet Kembridž traži doktorante koji bi želeli da se bave možda najslađim poslom na svetu - proučavanjem čokolade. Cilj posla je da se pronađe način kako da se spreči topljenje čokolade u toplim predelima.

To je veliki izazov, navodi se u oglasu, budući da se čak i najkvalitetnija čokolada topi na 34 stepena Celzijusa.

Ukoliko rešenje bude pronađeno, profiti 10 najvećih čokoladnih kompanija na svetu, koji su prošle godine zaradili preko 85 milijardi dolara, značajno bi skočili, piše Rojters.

Za posao mogu da apliciraju jedino državljani Evropske unije i to stručnjaci hemijskog inženjeringa, geotehničkog inženjeringa i fizike.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • istina

    17. avgust 2014 | 20:52

    Cokolada je crna, a svi znamo da bog nije crn nego je satana crna! Zbog toga nikad me jedem cokoladu! Satanska posla

  • GuruSerbiaHaH

    18. avgust 2014 | 03:21

    Ko kaze da ce se cokolade tako dobro prodavati i da li ce to biti to ako uspeju da naprave cokoladu koja se nece topiti recino na 50-60 stepeni sto im je pretpostavljam cilj? Da li je neko jeo cokoladu koja se ne topi? Na sta bi to licilo pokusavam da zamislim.. Neka ih drze u friziderima a tamo gde nema struje neka prodaju cokolade u pola cene preko dana a nocu kad je hladnije po punoj ceni. :) garantujem da ce im skociti prodaja. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA