SUPER DEKA: Ima 70 godina i preplivao je Lamanš! (VIDEO)

Kako prenosi BBC, Siril Baldok iz Australije, inače deda petoro unučadi, preplivao je deo Atlantika koji razdvaja Veliku Britaniju od Francuske, u dužini od 40 kilometara, za 12 sati i 45 minuta

  • 2

Siril Baldok, 70-godišnji Australijanac, postao je najstariji plivač koji je uspeo da prepliva Lamanš.

Kako prenosi BBC, ovaj deda petoro unučadi preplivao je deo Atlantika koji razdvaja Veliku Britaniju od Francuske, u dužini od 40 kilometara, za 12 sati i 45 minuta.

Da bi ostvario svoj naum, Baldok je mesecima trenirao, plivajući više od 40 kilometara nedeljno. Lamanš je zapravo širok 34 kilometara, ali zbog struja plivači su često primorani da plivaju više od 40 kilometara.

Po dolasku na cilj, na rt Kap Gri Ne, s francuske strane, Baldok je izjavio novinarima da će popiti "nekoliko piva kako bi bolje spavao".

Rekord Australijanca mogao bi da bude potučen koliko do kraja ove sedmice, pošto se njegova 73-godišnja zemljakinja, Ajrin Kil, sprema za isti podvig.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sladja

    22. avgust 2014 | 12:20

    Nikad necu biti super baka. :( :))) Bravo za super deku, cekamo rezultat `izazivacice` od tek73 leta. Meni je sve ovo za verovali ili ne. Oni ,ima da zive bar dvesta godina i jos neku pride, ako ovako mogu sa sedamdeset i nesto.

  • Nezadovoljština

    23. avgust 2014 | 16:11

    Džordž Buš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA