Ovako izgleda Zemlja iz oka astronauta! (FOTO)

- Nadam se da za 50 godina putnici u svemir neće biti samo profesionalni astronauti, već svaka osoba koja poželi da ode i doživi neverovatno iskustvo koje ja sad doživljavam - rekao je jedan od astronauta

  • 2

Objavljivanje tvitova iz orbite je očigledno postala dnevna rutina svakog astronauta. Ali, iako bi pojedini pomislili da je to prešlo u zavisnost, moramo da priznamo da nas svakodnevno obraduju novim slikama naše predivne planete i svemira, i da je ta njihova opsesija zaista vredna svakog truda.

Iako bi se u prvi mah pomislilo da oni samo fotografišu šta god da im se učini zanimljivim, nije baš tako. Naime, Astronauti Rei Vajsmen i Aleksander Gerst su razvili svoje stilove.

Na primer, Vajsmen se opredelio za fotografisanje oluja i gradova, dok Gerst obožava da slika apstraktne pejzaže na Zemljinoj površini.

Gerst se jednom prilikom uživo iz svemira uključio u Fejsbukov Q & A, program u kom se uživo odgovara na pitanja svih zainteresovanih ljudi. A može funkcionisati i putem live stream-a po principu pitanje - odgovor. Jednom prilikom biznismen Sir Ričard Brenson pitao ga je kako zamišlja astronaute u narednih 50 godina, na šta mu je on odgovorio:

- Nadam se da za 50 godina putnici u svemir neće biti samo profesionalni astronauti, već svaka osoba koja poželi da ode i doživi neverovatno iskustvo koje ja sad doživljavam - rekao je on.

Ovu fotografiju je napravio Rei Vajsmen, a na njoj je prikazan pogled na obalu Australije iz svemira.

Velika Britanija tokom kasnog popodneva iz univerzuma izgleda prosto očaravajuće.

Astronauti su fotografisali još Floridu, Hjuston, Pacifik, Australiju, Buenos Ajres kao i još mnogo drugih predela naše planete iz jednog potpuno drugačijeg ugla.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • TEODORA

    5. septembar 2014 | 18:15

    BOZANSTVENO!

  • Boki

    5. septembar 2014 | 22:22

    Zemlja je definitivno najlepsa planeta u kosmosu. Nadam se da ce se covek osvestiti i sacuvati to bogatstvo koje je samo Bog mogao da stvori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA