SJAJNA PRILIKA ZA POSAO: Budistički hram Šaolin traži PR-a posle 1.500 godina (VIDEO)

Jedna od glavnih uloga izabranih kandidata će biti da vešto i diskretno usmere medijsku kritiku i podnesu tužbu zbog prekomerne eksploatacije. Kandidati moraju i da cene i razumeju budističku filozofiju i kulturu, pa će morati dobro da podnose samoću

  • 1

Budistički hram Šaolin je raspisao je konkurs za zapošljavanje, u kojem traže osobe koje će negovati sliku o njima u javnosti.

Budistički hram je star čak 1.500 godina i zauzima slavno mesto u kineskoj istoriji i kulturi. Da bi se obavljao ovaj posao, navode monasi, nije neophodno biti pripadnik monaškog reda ili muškarac. Onaj koji bude dobio posao radiće na publicitetu Šaona. Konkurs je raspisan za dve osobe, a do sad se prijavilo oko 300 ljudi.

Jedna od glavnih uloga izabranih kandidata će biti da vešto i diskretno usmere medijsku kritiku i podnesu tužbu zbog prekomerne eksploatacije. Takođe, u oglasu se navodi i kako kandidati moraju da cene i razumeju budističku filozofiju i kulturu, pa će morati dobro da podnose samoću.

Ali, među tradicionalnim i ortodoksnim monasima ima onih koji otvoreno kritikuju pokušaj komercijalnog iskorištavanja Šaolinovog imena koje je pokrenuo Ši Jongksin.

Od kada je preuzeo vođenje hrama 1990-ih godina, Ši je radikalno pojačao napore da osigura da škola borilačkih veština Šaolin i praksa učenja o samodisciplini kroz rigorozne treninge i meditaciju dobije zasluge. Ipak, mnogi monasi ne cene tehnike koje smatraju previše komercijalnim.

Ši je pretio kako će tužiti kompanije koje koriste ime Šaolin ili fotografije bez dozvole. Otkako je postao glavni, hram je počeo da prima strane studente, nudi jednomesečne kurseve borilačkih veština i pokrenuo je internet stranicu na kineskom i engleskom jeziku.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA