SVETE, DOVIĐENJA: 4 apokaliptična scenarija za našu planetu!

Naučnici su ispitivali da li je moguće preživeti nuklearnu eksploziju i posledice koje će ona ostaviti iza sebe. Oni su pokušali da daju i odgovor šta bi se desilo ukoliko uspete da preživite samu eksploziju, da li ćete uspeti da opstanete posle nje?!

  • 10

Da li verujete u smak sveta? Da li će se, i ako hoće, kada će se desiti velika katastrofa koja će zbrisati život sa naše planete? Naučnici godinama diskutuju o mogućim prirodnim katastrofama koje bi imale posledice svetskih razmera. Pretpostavka je da bi takve apokalipse uništile sav život na planeti Zemlji.

Naučnici su ispitivali da li je moguće preživeti nuklearnu eksploziju i posledice koje će ona ostaviti iza sebe. Oni su pokušali da daju i odgovor šta bi se desilo ukoliko uspete da preživite samu eksploziju, da li ćete uspeti da opstanete posle nje?!

Predstavljamo vam 4 načina na koja svet može da nestane, kao i sve pozitivne strane potencijalnih apokalipsi.

4. Super-vulkani

Erupcija super-vulkana pod uticajem zemljotresa ili povišenog pritiska, mogla bi da izazove masovno istrebljenje i da ima gigantske posledice u odnosu na "obične" vulkane. Smrt koju bi izazvao ovakav davno uspavani vulkan, došla bi brzo i odnela sve sa sobom. Budimo pozitivni, ukoliko bi nastupilo npr. novo ledeno doba, umirali bismo sporo i bolno, lutajući i tražeći hranu. Sav pepeo i razni drugi materijali posle erupcije blokirali bi Sunce, pa bi nam tako ovo doba možda poklonilo dodatno vreme, ali ne bismo uživali uopšte.

3. Crne rupe

Grupa naučnika i Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) došli su do otkrića Velikog hadronskog sudarača, najvećeg i najsnažnijeg akcelatora na čestica na svetu koji će dati odgovore na velike tajne fizike. Ovaj izum je napravio ogromnu havariju. To je još jedan od primera negativnog uticaja čoveka na okolinu, uključujući i stvaranje crnih rupa koje bi mogle da progutaju planetu Zemlju. Ne zaboravite da smo mi sami krivci za nastanak crnih rupa. Naša je odgovornost što sada zapravo postoji i dugme koje možemo pritisnuti i na taj način stvoriti nove crne rupe.

2. Asteroidi

Sudar asteroida može izazvati pravu apokalipsu sa globalnim posledicama. U tom slučaju umiremo na 2 načina, bez mogućnosti izbora. Gledajući  "svetliju stranu" bolje je biti što bliže udaru asteroida, nego umirati polako od posledica katastrofe koja bi usledila.

1. Neutronska zvezda

Prva na lestvici najlakših i najbržih smrti prouzrokovanih prirodnim katastrofama jeste efekat neutronske zvezde. Ona neće ostaviti ništa za sobom, posle eksplozije sve nestaje i evakuacija nije izvodljiva. Jednostavno će sve odleteti u vazduh, tako da ne postoji nikakav mogući način preživljavanja. Ako bi razmišljali o najboljem načinu za umiranje bez mnogo patnje i rizika da će neki opstati, a neki ne, neutronska zvezda je pravi odgovor. Možemo je posmatrati kao jedinstven događaj sa dobrim vatrometom i svetlosnim efektima.

U međuvremenu, dok se nešto od ovog ne desi, ostaje nam da uživamo u životu koji traje i da se ne plašimo smrti koja predstoji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nina

    9. septembar 2014 | 19:46

    Jos od Nostrdamusa se pominje i prica o smaku sveta.A univerzum traje li traje.Smatram da niko i nista ne moze pretpostaviti sta ce biti u buducnosti.Svet ce postojati dok ga sam covek ne unisti.A on praveci tolike nuklearne arsenale jos uvek je najopasniji..

  • Suza

    9. septembar 2014 | 21:45

    Ove moguce katastrofe cak i ne zvuce toliko jezivo, koliko na primer : cekanje sledecih poteza vodecih svetskih politicara, sirenje ratnih dejstava po svetu, javno masakriranje, svakodnevno izumiranje zivotinja, nemilosrdna eksploatacija planete........sami sebe unistavamo odavno, dokle, videcemo.

  • M

    10. septembar 2014 | 12:27

    Crne rupe su prirodni fenomen koji nastaje kada zvezda potrosi svo gorivo i urusi se pod sopstvenom tezinom a ne rezultat covekove delatnosti...kako bilo ko, ko ima pojma o cemu pise i zna sta su crne rupe moze da napise da su iste rezultat covekove delatnosti??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA