I ONI SU U PROBLEMU: Prvi put u istoriji više je Amerikanaca koji su samci!

Ekonomista Edvard Jardeni koji je prvi primetio porast populacije samaca smatra da je ova pojava vredna pažnje i dodaje da će ona imati uticaja na ekonomiju, društvo i politiku

  • 3

Više od polovine odrasle populacije Amerike čine samci, i to po prvi put od 1976. godine, od kada američka država vodi ovu vrstu statistike, piše Blumberg.

 

Prema podacima iz mesečnog izveštaja Biroa za statistiku rada, nekih 126.6 miliona (50, 2 odsto) Amerikanaca strijih od 16 godina bili su sami u avgustu.

 

Procenat se do ove godine uvek nalazio nešto ispod 50 odsto. Procenat je 1976. iznosio 37.4 odsto, a od tada je stalno u porastu.

 

Ekonomista Edvard Jardeni, koji je prvi primetio porast populacije samaca, smatra da je pojava vredna pažnje i dodaje da će ona imati uticaja na ekonomiju, društvo i politiku.

 

Samci, naročito mlađi, najverovatnije će iznajmiti kuću, neće je kupiti. Manje je verovatno da će imati dacu, a oni koji su razvedeni i imaju decu iz prethodnih brakova, verovatno ih neće imati ponovo. To će svakako uticati na to kako i koliko novca troše, naglašava Jardeni.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • R

    10. septembar 2014 | 08:43

    Opsti trend, zene vise nece da budu zene, hoce da budu muskarci.

  • WD 40

    10. septembar 2014 | 18:41

    2 stvari: Devojke jure one sa parama i nece da rade u zivotu. Zato sam i sam, nazalost

  • Uros

    10. septembar 2014 | 10:41

    Kulturni marksizam na delu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA