Ova vreća će vas zaštititi od tornada (VIDEO)

Vreća pod nazivom Tuuli Armor dizajnirana je tako da onog ko spava u njoj zaštiti od krhotina stakla, drveta i metala i pomogne mu da preživi ovu prirodnu nepogodu

  • 0

Zamotana, ova vreća izgleda kao bilo koja druga u kojoj možemo prespavati. Ipak njen izumitelj tvrdi da vas ona može zaštiti od mnogo čega, ne samo hladnoće i insekata.

Vreća pod nazivom Tuuli Armor dizajnirana je tako da onog ko spava u njoj zaštiti od tornada. Zvuči neverovatno, ali ona vlasniku može spasiti kosti od preloma, odbraniti ga od šrapnepnela i krhotina koja prilikom kovitlanja vetra lete i do 300 kilometara na čas.

Vreća je napravljena od balističkog najlona koji vojnici koriste na ratištu. Izumitelj Stiv Anderson je čak prilikom testiranja vreću "bombardovao" sa opiljcima drveta, metala i stakla i koristio vazdušne topove kako bi udari bili jači.

Ova vreća dovoljno je velika da u nju stane dvoje odraslih i dete. Iako nema rupice kroz koje bi trebalo da prolazi vazduh, disanje u ovoj vreći je kao da dišete kroz veoma tanku, pamučnu majicu.

Vreća za sad košta 350 dolara, a Anderson želi da sakupi 105.000 dolara kako bi svoj proizvod počeo masovno da proizvodi.

Naravno, ako se tokom tornada nađete u ovoj vreći ona vas sigurno neće zaštititi od kuće koju kovitlac nosi kao kutiju šibica. Čak iako kupite ovu vreću možda je ipak bolje da u njoj prespavate u nekom skloništu.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA