NEĆETE VEROVATI SVOJIM OČIMA: Ovo biće stvarno postoji na dnu okeana! (GIF) (VIDEO)

Istraživački tim ekspedicije Nautilus je, preko vozila na daljinsko upravljanje naleteo na jedan od najfascinantnijih i najređih oblika života na planeti

  • 1

Dok u filmovima naučne fantastike ne manjka kreativnosti i mašte kako bi mogla da izgledaju bića sa druge planete, mnoštvo neverovatnih i neobičnih bića obitava baš ovde sa nama, na Zemlji.

Istraživački tim ekspedicije Nautilus je, preko vozila na daljinsko upravljanje naleteo na jedan od najfascinantnijih i najređih oblika života na planeti - ružičastu siponoporu. Čak i najiskusniji istraživači okeana ne mogu da poveruju da su se susreli sa ovim bićem i da je ono što su videli stvarnost.

- Ja još ne mogu da poverujem da je ovo živo stvorenje - rekao je jedan od istraživača.

siponopora gif

Ono što je još fascinantnije kod ovog bića je to, što on deluje kao jedan organizam, a zapravo je kolonija hiljada i hiljada manjih organizama koji se nazivaju zooidi, gde svaki od njih ima svoju ulogu u celini. Pored ovog neobičnog oblika, istraživači kažu i da je ružičasta boja takođe veoma retka pojava.

- Ovo je jedan od razloga zbog kojih se bavim naukom, kada vidim nešto ovako prosto mi oduzme dah. Životinja koja se vidi na ovom snimku je, jednostavno, neverovatna - napisao je jedan od istraživača.

Pogledajte snimak na kome se vidi ovo neverovatno biće.

(Telegraf.rs / Izvor: iflscience.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA