OVAJ OGRTAČ VAS ČINI NEVIDLJIVIM: Morate da vidite da biste verovali (VIDEO)

Japanski naučnici ga razvijaju od 2003. godine, ali je prototip pre nekoliko godina ugledao svetlo dana. Uskoro se očekuje da se pojavi - svuda

  • 0

Ono što je sigurno jeste da ogrtač nevidljivosti više nije tek tamo neki proizvod mašte iz romana o Hariju Poteru. Ono što smo čekali otkako postoji ljudska civilizacija, naučnici sa Tokijskog univerziteta pretvorili su u realnost.

KOGA ĆE ONA DA HAPSI? Policajka pucala iz pištolja pa pogodila sebe u glavu (VIDEO)

Tim stručnjaka na čelu s doktorom Susumuom Taćijem razvijao je ovaj koncept još od 2003. godine, i ako je snimak koji možete pogledati ispod neki indikator, napravili su zaista impresivne domete.

Ogrtač stvara privid prozirnosti pomoću meta-materijalne tehnologije koja se naziva Retro-reflektivna projekciona tehnologija (Retro-reflective Projection Technology), skraćeno RPT.

Ogrtač je napravljen od materijala sastavljenog od perli od tankog stakla koje reflektuju svetlo samo u smeru iz koga ono dolazi, pre nego u svim smerovima kao što to radi ekran televizora ili nešto tome slično.

U sličan "projekat" su se upustili i naučnici iz Arizone, pogledajte šta su dobili OVDE.

Taći misli da bi ova tehnologija mogla biti primenjena i u automobila, kako bi se izbeglo stvaranje mrtvih uglova u retrovizorima, ili u podovima aviona kako bi piloti bezbednije sletali. On jednako tome najavljuje i ugradju u stakla naočara i u druge slične stvari.

Može proći dosta vremena pre nego što nastane pravi pravcati ogrtač nevidljivosti koji će se pojaviti na tržištu (pre će biti u vojskama i tajnim službama pre toga), ali ovaj prototip nam je zaista razbuktao maštu. U međuvremenu, sanjarićemo o danu kada će postati dostupan i nama.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA