KAO SA DRUGE PLANETE: Ribari pronašli čudovište u potoku (FOTO)

Vest da su pecaroši iz Srbije pronašli ostatke fosila starog 150 miliona godina preneo je američki "Nydailynews". Ipak, istina je malo drugačija. Neobično stvorenje jesu pronašli ribari, ali ne iz Srbije već iz Sibira, ali za Amerikance je to očigledno jedno te isto

  • 5

Srpski ribari pronašli fosil star 150 miliona godina, vest je senzacionalističkog naslova koju je preneo "Nydailynews". Ova informacija je naravno polovično tačna, pošto je dobro poznato da Amerikanci, kao i dosta ljudi sa engleskog govornog područja, mešaju Srbiju i Sibir (Serbia, Siberia).

Ipak, ono što je tačno jeste da je grupa ribara iz Sibira pronašla fosil za koji se procenjuje da je star 150 miliona godina.

Ovo otkriće oni su pronašli slučajno. Naime, jedan od pecaroša, Oleg Juškov ugledao je prepreku koja je štrčala iz reke Ruta-ru, na sibirskom poluostrvu Jamal. On je shvatio da oblikom suviše podseća na glavu krokodila i da to ne može da bude kamen ili neka stena sa " krezavim osmehom".

Svoje otkriće ovekovečili su fotografijom koju su potom poslali Zoološkom muzeju Instituta za ekologiju biljaka i životinja u Jekaterinburgu.

Odgovor koji je stigao bio je zanimljiv. Naime, stručnjaci sa instituta veruju da fosilni ostaci pripadaju gušteru koji je tu živeo pre oko 150 miliona godina. Ipak, za konačnu potvrdu ostaci moraju da budu pregledani kako bi se tačno utvrdila njihova starost. Oni veruju da je otkriće značajno i da će uspeti da izvuku ostatke pre nego što ih reka odnese.

Mnogima se "čini" da je u reci pronađen mezosaurus, samo što je ta životinja izdužene glave sa velikim brojem oštrih zuba, živela na Zemlji pre oko 270 do 299 miliona godina. Upravo zbog takvih nepodudarnosti, mnogi stručnjaci veruju da je reč o još jednoj prevari zarad dobijanja medijske pažnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Владимир

    26. septembar 2014 | 15:06

    Па и нису пуно погрешили! Руси и Срби су некад били један народ а данас су браћа, коју запад, прозападна политика и политичари теже да заваде и максимално удаље!

  • Milosi

    26. septembar 2014 | 14:54

    Jos samo da je i zemlja postojala pre 150 miliona godina pa da vam i poverujem u tu darvinovu teotiju

  • Sara Vuković

    26. septembar 2014 | 17:26

    Ovo može biti istinito zato što su te životinje živjele na tim područjima prije nove ere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA