Začudiće vas šta ovaj čovek skuplja, a oborio je svetski rekord (VIDEO)

Mesto među Ginisovim svetskim rekordima ovaj dečko je dobio zahvaljujući najvećoj kolekciji kutija od pice na svetu, koju čuva u svom ormanu i sobi, kao i zbog najveće kutije na svetu

  • 2

Skot Vejner (32) je čovek čija je ljubav prema pici razvila opsesiju prikupljanja ambalaže ovog popularnog jela. Ostvario je na taj način neverovatan svetski rekord prikupljenih 750 kutija koje potiču sa raznih krajeva sveta.

Ovaj obožavalac pice je za 15 godina sakupio ogromnu kolekciju kutija, koja sadrži i retke primerke iz 45 različitih država. Skot je objavio knjigu koja predstavlja zbirku najboljih umetničkih dela smeštenih na kutijama od pice.

Od 2000. godine Skot je na putovanjima, u okviru turneje sa svojim bendom, istraživao najbolja mesta gde se može kupiti pica. Posle svakog putovanja, čim bi se vratio kući, vodio je svoje prijatelje u razne picerije i pričao o istoriji nastanka, rernama i načinu pripremanja.

Hobi je rodio i novu ideju, fan pice je iznajmio autobus i postao vodič kroz svet picerija velikom broju ljudi koji su bili zainteresovani za istu temu. Bez obzira na veliku ljubav prema pici, on je sebe ograničio na 15 parčeta pice nedeljno, da ne bi došlo do zasićenja i sagorevanja želje za ovim slasnim jelom.

Nagradu Ginisovih svetskih rekorda dobio je zahvaljujući najvećoj kolekciji kutija od pice na svetu, koju čuva u svom ormanu i sobi, kao i zbog najveće kutije na svetu.

Kolekcija je bogata kutijama iz Brazila koje su pretvorene u igračke kao što su slagalice i avioni, ograničene serije kutija sa Nijagarinih vodopada, posebno dizajnirana kutija od strane tatu-majstora Eda Hardija, retke kutije iz Indije, itd.

(Telegraf.rs/ Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA