PREĐITE GA AKO SMETE: Ovo je najstrašniji most na svetu (FOTO)

Ova neobična građevina se razlikuje od svih drugih na svetu po tome što je osim čelične konstrukcije, sve u staklu. Most se toliko ljulja kad duva vetar da imate utisak kao da ćete pasti u provaliju

  • 9

Navikli smo da nas Kinezi iznenađuju sa njihovom "neobičnom" maštom, ali niko nije mogao ni da pomisli da će jednog dana napraviti stakleni most dužine 300 metara i to na visini od 180 metara.

Ovaj most se nalazi u okrugu Pingjiang u provinciji Hunan na jugu Kine. Razlikuje se od svih ostalih na svetu po tome što je, osim čelične konstrukcije, sve ostalo u staku, a ljulja se kada duva vetar.

- U početku je sve bilo normalno. Krenula sam da pešačim i ispred mene je bilo dvoje ljudi, ali je počeo da se ljulja i odjednom sam osetila slabost u nogama - rekla je Jun Ku (23) koja je pokušala da se upusti u ovu pustolovinu.

- Na nagovor svog dečka sam se vratila. Noge su mi se odsekle i imala sam osećaj da ću se istopiti - dodala je ona.

Zbog ovakvih slučajeva, na mostu su raspoređeni specijalno obučeni ljudi koji u ovakvim situacijama dođu do osobe i ukoliko ne uspeju da je ohrabre da pređe ovu neverovatnu građevinu, bezbedno je vrate na sigurno tlo.

(Telegraf.rs / Izvor: metro.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA