LEDI KRV U ŽILAMA: Ovo je najstrašnija slika ajkule ikad (FOTO)

Profesorka i avanturista Amanda Briver uspela je da napravi neverovatne fotografije ajkule i zabeleži trenutak koji niko da sad nije

  • 4

Amanda Briver (25) profesorka umetnosti iz Nju Džerzija uverila je mnoge da za dobru fotografiju nije potrebno veliko umeće. Ona je na svom Instagram profilu objavila slike iz podvodnog kaveza, pomoću kojeg se "oči u oči" susrela sa ogromnim ajkulama.

Na svom putovanju po Severnoj Africi Amanda je uspela da pomoću kamere GoPro priđe ajkulama vrlo blizu i napravi neverovatne fotografije. Upravo su te slike izazvale bujicu različitih komentara na internetu, a broj njenih pratilaca na Instragramu se značajno uvećao.

Slike prikazuju veliku belu ajkulu širom otvorenih čeljusti koju je Amanda namamila plenom zakačenim na konopac. Ona je uspela da zabeleži trenutak kakav niko do sada nije.

Ona je navela da je taj momenat sasvim slučajno uslikan, jer se ajkula odjedanput pojavila. Napravila je čak 30 fotografija, ne znajući šta će tačno na njima uraditi.

- Imala sam sreće što je moja kamera bila na pravom mestu u pravo vreme - izjavila je Amanda.

Međutim, Amandine fotografije su na internetu pokrenule lavinu komentara u kojima su ljudi napominjali da je njen podvig veoma opasan.

Amanda objašnjava, da su ove ajkule  namamljene ka kavezima kako bi ih turisti i naučnici posmatrali i pokušali da otkriju što više novih informacija o ovim predatorima. Takođe, izjavila je da za nju nije bilo nikakve opasnosti, jer je bila daleko od mamca.

- Prvu stvar koju nas uče pre nego što nas spuste u more je da mamac nikad ne treba da bude previše blizu kaveza - zaključila je ova hrabra devojka.

(Telegraf.rs / Izvor: mirror.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • ...rk

    10. oktobar 2014 | 15:56

    Pod hitno da se javi stomatologu :-)

  • Bojan

    10. oktobar 2014 | 13:00

    Ovo nije obična ajkula... Ovo je ajkula 3D.. :)

  • 123

    10. oktobar 2014 | 15:04

    Ove vrste ajkula žive u moru. Po tome kako gledaju mamac i laik bi zaključio da su na svim slikama morske ajkule!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA