OVO JE BOLELO: Najjeziviji nakit za usta na svetu (VIDEO)

Devojka iz Etiopije u svoje usne može da smesti disk kojem je obim gotovo 60 centimetara. Ona je usne istezala pune tri godine

  • 8

Etiopljanka Ataje Eligidane (20) gotovo sigurno ima najveća usta na svetu, pošto ona u njih može da smesti disk, odnosno nakit kojem je obim 59,5 centimetara, a prečnik 19,5 centimetara.

Do ovog otkrića došla je australijska filmska ekipa koja je snimala u Etiopiji. Abraham Džof, vođa ekipe izjavio je da su i lokalni vodiči ostali zbunjeni kada su videli Ataje.

- Ja obožavam Ginisovu knjigu rekorda i odmah sam znao da sam pronašao nešto posebno čim su i lokalni meštani bili zaprepašćeni - rekao je Australijanac.

Inače, prethodni rekordni disk je prema Ginisovoj knjizi rekorda imao prečnik od 15 centimetara.

Ovi diskovi su ​​tradicija među ženama u tom delu Etiopije. Postoje dokazi o ženama koje nose diskove na tim prostorima od 1896, a postupak njihove ugradnje podrazumeva vađenje dva prednja zuba iz donje vilice, a obavlja kada su devoje u uzrastu od 15 do 18 godina. Ataja je usta istezala tri godine.

Inače, ovi diskovi imaju više značenja. Namenjeni su za privlačenje muža, ali i kao nadoknada mladinoj porodici nakon udaje. Što je veći obim diska time veća isplata mladinoj porodici.

Ipak, vlasti u Etiopiji preduzele su mere kako bi zabranile istezanje usana radi stavljanja ukrasnih diskova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA