Šta je ovo odvratno stvorenje? (VIDEO)

Snimak krivudavog bića koje liči na gomilu suvog lišća na svoj Fejsbuk okačila je jedna žena iz Singapura. Reč je grupi neverovatno krtih zvezda i one se mogu naći na velikim morskim dubinama po celom svetu

  • 0

Nekom lepo, nekom odvratno!  Žena iz Singapura Dži Sajm je krajem septembra okačila na svoj Fejsbuk profil sliku čudnog stvorenja koje je uhvatila u moru, ali odmah zatim i pustila.

// ]]>

Snimak krivudave životinje, koja liči na gomilu suvog lišća pogledalo je preko 1.3 miliona ljudi. Ovo neverovatno stvorenje zove se Basket star.

Reč je grupi neverovatno krtih zvezda i one se mogu naći na velikim morskim dubinama po celom svetu. Spada u grupu simetričnih morskih životinja, što je dovodi u vezu sa morskim zvezdama, ježevima i morskim krastavcima. Preciznije, Basket star su zvezde koje se izdvajaju od drugih po svojim krtim, tankim kracima.

Najveća krta zvezda je Basket star i ona, zajedno sa svojim kracima dostiže dužinu od 70 centimetara i težinu od 5 kilograma.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA