E TO JE UTICAJ: Evo kako da zaradite pola miliona dolara od tvitovanja

Tviteraš Kris Sančez (23) svojim nalogom uspeo je da "sakupi" sedam miliona pratilaca. Profil UberFacts koji Kris održava veoma je popularan, a bavi se objavljivanjem zanimljivih činjenica

  • 1

Korisnici Tvitera, ovu društvenu mrežu koriste da bi izrazili svoje mišljenje i postavljali zanimljive statuse. Većini je to razbibriga i sjajan način da svoja zapažanja podele sa svetom, ipak ima i onih koji su uspeli dobro da unovče ovaj hobi.

Tviteraš Kris Sančez (23) svojim nalogom uspeo je da "sakupi" sedam miliona pratilaca. Profil UberFacts koji Kris održava veoma je popularan, a bavi se objavljivanjem zanimljivih činjenica, a često i kratkih vesti.

On je samo prošle godine zaradio 500.000 dolara od objavljivanja sponzorisanih linkova, a po kliku zarađuje od jednog do tri centa.

- Ako pomnožite 365 dana sa nekoliko sponzorisanih linkova dnevno i nekoliko hiljada pratilaca dobijete ozbiljnu cifru - navodi sajt Biznis insajder.

Navodno, postoji i aplikacija UberFacts od koje Kris zarađuje 60.000 dolara nedeljno.

Kris Sančez je mladi Njujorčanin koji je napustio fakultet i posvetio se novom biznisu.

- Kompanija "Social Reactor" spaja uticajne tviteraše sa oglašivačima, a plaća im po kliku. Postoje i ugovori koji se sklapaju sa kompanijama poput Forda i Paramaunta. Najobičniji tvit sa linkom i haštagom može vam doneti hiljade, pa čak i desetine hiljada dolara - objasnio je Sančez kako plaćeni linkovi funkcionišu.

Ovaj mladić ističe da nije ni sanjao da će jednog dana zarađivati od nečega što milioni ljudi rade besplatno.

- Otvorio sam profil na Tviteru da bih mogao da pratim Britni Spirs. Nisam imao o čemu da pišem, pa sam pomislio da je pisanje zanimljivih činjenica dobra ideja - rekao je Sančez.

Uprkos unosnim prihodima, Sančez se našao na meti kritika jer, kako mnogi tvrde, objavljuje netačne informacije. Čini se d amu to ipak ne ugrožava biznis.

(Telegraf.rs / Izvor:fastcompany.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA