POGLED KAO IZ RAJA: Ovako se živi na 425 metara (FOTO) (VIDEO)

Zgrada koja je nazvana "Park 432" će se nalaziti u južnom delu Central parka i to u delu koji je poznat po milionerima. Imaće ukupno 104 stana čija će početna cena iznositi 7 miliona dolara. Prvi penthaus je već prodat za 95 miliona dolara

  • 9

Prošle nedelje je otpočela izgradnja finalnog dela zgrade u Njujorku koja je nazvana "Park 432" a koja će nakon završenih radova spadati u najviše zgrade na svetu, sa neverovatnih 425 metara. Međutim, najspektakulraniji deo ove građevine će biti upravo ovaj poslednji 96. sprat na kom će biti dva luksuzna apartmana, od kojih je jedan već prodat za 95 miliona dolara, a cena drugog iznosi 85 miliona.

Ova zgrada će se nalaziti u južnom delu Central Parka, delu grada koji je poznat po tome što u njemu žive milioneri. U ovom kraju neboderi su toliko visoki da je za njihovu izgradnju potrebna posebna dozvola Federalne avijacije.

Arhitetkta Rafael Vinjoli je još u septembru prošle godine obelodanio svoje planove, prema kojima će najviši apartman imati prelep panoramni pogled na ostatak grada, a unutrašnjost će jednako biti jedinstvena i geometrična kao i spoljašnjost.

Dizajnerka Debora Berke koja je zaslužna za njegov izgled sa visokim plafonima i hrastovim parketom, istakla je da je ovo samo jedna od supervisokih zgrada u južnom delu grada koji je u žargonu nazvan "Zona milijardera".

Inače, "Park 432" će imati 104 stana čija će početna cena iznositi 7 miliona dolara.

Prozori koji će biti postavljeni od poda do plafona zgradi daju poseban "šmek", čine je gracioznom i privlačnom za život.

S ozbirom da je kuhinja jedan od najbitnijih delova svakog doma i u ovim stanovima će predstavljati nešto najlepše i najbolje, tako da će trpezarija ovih apartmana biti opremljena elegantnim mermernim površinama i aparatima od nerđajućeg čelika, a sto će biti postavljen odmah uz prozor. Možete li zamisliti kako izgleda ispijanje prve jutarnje kafe iznad Menhetna?

Ništa manje nije fascinantna ni spavaća soba koja je dizajnirana tako da svetlost dolazi sa svih strana, zbog čega će srećnici koji se budu budili u njoj imati osećaj da se nalaze u raju.

Kada je reč o kupatilu, iz kade se može videti zgrada Krajsler, Empajer stejt bilding i Svetski trgovinski centar.

Kada zgrada "Park 432" bude završena 2015. godine, drastično će promeniti izgled ako ne čitavog, onda bar onog najskupljeg dela Njujorka.

Pogledajte kako je izgledala dosadašnja izgradnja:

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Kleopatra

    17. oktobar 2014 | 17:30

    Iako imam strah od visine, uopste se ne bih bunila da boravim u tom stanu... :)

  • Sanja

    17. oktobar 2014 | 17:43

    Prvo ne zeli svako da posmatra okolinu iz te perspektive, drugo tu nema ni *t* od topline doma u pitanju je cist prestiz a to je mnogima bitno i trece posle 11. septembra ovo deluje vise nego sablasno...

  • Ime

    17. oktobar 2014 | 19:08

    Ne lozite se, to je samo tapet! :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA