TO JE SREĆA: Dečak prvi put otišao na pecanje i lovio ajkulu dugu 3 metra! (FOTO)

Dečak je sa porodicom i ekipom ribolovaca izvukao tigar ajkulu iz mora, posle 40 minuta neverovatne borbe sa ovom zveri koja ja zagrizla njihov mamac

  • 3

Kip Haugton je 12-godišnji dečak koji je na svom prvom ribolovačkom putovanju ulovio tigar ajkulu dugačku skoro 3 metra. On je sedeo na brodiću sa svojom porodicom u blizini obale Floride, kada je osetio da je nešto jako povuklo njegov štap.

- Nisam mogao da verujem. Bili smo vrlo blizu obale. Dodirnuo sam joj mišićavi rep, za koji sam uvek mislio da je moguće stisnuti ga ili pomeriti, ali je bio čvrst kao cigla - rekao je dečak o svom susretu sa ovim neobičnim ulovom.

Pomoću posade na čamcu, uspeo je da se izbori sa ovom "zveri" posle 40 minuta teške borbe. Kada su ulovili ovo opasno stvorenje, izmerili su ga i pustili nazad u more na slobodu.

- Nismo želeli da je ubijemo. Ajkule su neverovatna bića koja ljudi ne razumeju. Kada se desi da napadnu čoveka, obično se radi o nesrećnom slučaju. One prave greške - objasnio je Kip.

(Telegraf.rs/ Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • aleks

    17. oktobar 2014 | 22:23

    Da bi se ulovila jedna ajkula a tek tigar i to duga 3m i par stotina kila treba nevidjeni deo opreme raznoraznih udica mamca i orginalne strune u tom slucaju veoma kvalitetne i veoma skupe, sto cisto sumnjam da bi jedan decak mogao sa obicnim stapom da povuce tigar ajkulu, stap za takve ulove se fiksira na brodu, ovo je FAKE (povukla bi i stap i decaka u more)

  • Xt600

    17. oktobar 2014 | 15:05

    Ja je ne bih vratio nazad,tigar ajkule su poznate po napadima na ljude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA