Misterija drveta na kom rastu penisi (FOTO)

U današnje vreme to možda ne bi bilo toliko čudno, ali ovaj mural je naslikan u 13. veku, u Toskani. Na drvetu ih ima ukupno 25, a ispod su naslikane žene, od kojih jedna pokušava da do jednog dosegne štapom

  • 1

Kada posmatrate ovaj mural iz daljine pomislili biste da na njemu raste neko voće neobičnog oblika, međutim kada priđete malo bliže videćete da na njemu zapravo rastu penisi.

U današnje vreme to možda ne bi bilo toliko čudno, ali ovaj mural je naslikan u 13. veku, u Toskani. Na drvetu ih ima ukupno 25, a ispod su naslikane žene, od kojih jedna pokušava da do jednog dosegne štapom.  Mural je otkriven 2000, a restauriran pre tri godine.

Niko ne zna zašto je ovo naslikano davne 1265. godine. Jedna teorija je da je simbol plodnosti jer stoji pored fontane, tadašnjeg glavnog izvora vode. Druga teorija je da je ovo politička poruka od Gelfa Gibelinima, koji su tada vladali u Toskani, i za koje su neki smatrali da će doneti samo blud i razvrat, kao i veštičarenje.

Ukoliko je ova teorija tačna, onda su žene ispod drveta zapravo veštice, za koje se verovalo da mogu muškarcu da ukradu penis i odnesu ga na drvo, gde bi on nastavio da se razmnožava i živi svoj život.

Sad Benksi i njegovi grafiti i ne izgledaju toliko strašno, zar ne?

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA