ČUDO NEVIĐENO: Ribari uhvatili jednorogu tunu (FOTO)

Kada su izvukli tunu na palubu čamca, primetili su da je neka vrsta koplja za ribolov dužine oko 40 centimetara zabodena u glavu ove jadne životinje koja je uspela da pobegne lovcu i preživi tešku povredu

  • 2

Jedan Australijanac je doživeo, možda, svoje najznačajnije ribolovačko iskustvo kada je na pecanju ulovio veliku tunu kojoj je neobični rog virio iz glave. Kim Haskel je bio šokiran ovim stvorenjem koje je nešto najčudnije što je video tokom dugog niza godina bavljenja ovim poslom.

Ribolovac je bio na pecanju sa svojim prijateljima u blizini australijskog Ospri grebena, kada su naišli na ovu ribu sa velikim očnjacima. Pošto su je izvukli na palubu čamca, primetili su da je neka vrsta koplja za ribolov dužine oko 40 centimetara, zabodena u glavu ove tune. Oni kažu da ih je to podsetilo na biće iz legendi i mitova, tj. na jednoroga, konja koji je imao rog na svom čelu.

Ribolovci pretpostavljaju da je ova životinja uspela da pobegne nekom ribaru sa ovom opasnom i oštrom stvari u svojoj lobanji, koja je na sreću promašila njen mozak pa je tuna uspela da preživi. 

- Kada smo joj izvadili ovaj rog, nije puno krvarila, pa smo je pustili nazad u more. Ona je zatim otplivala, ali nažalost, videli smo 4 ajkule koje su je ubrzo zatim pojele - rekli su o tužnoj sudbini ovog morskog bića.

(Telegraf.rs/ Izvor: news.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lavica

    23. oktobar 2014 | 16:26

    Ma da.. svasta ce ovi izmisliti joss.. nista ne verujem. Nabili su joj to na glavu.. svasta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA