Evo kako da prepoznate lažova! (VIDEO)

Neki od znakova koje lažovi često koriste su izbegavanje obraćanja u prvom licu, negativnost, pojednostavljeno objašnjavanje, ali i preduge i nejasne rečenice prepune nepotrebnih "ukrasa"

  • 1

Činjenica je da svaki čovek dnevno čuje bar 10, a nekad čak i 200 laži, u običnoj bezazlenoj komunikaciji sa ljudima. Za neke od tih neistina i ne znamo da su laži, jer ne možemo da razlikujemo iskrena opravdanja od izmišljenih izgovora.

Tokom istorije, mnogi su pokušavali da pronađu načine i metode kako da sami detektuju laži, međutim oslanjanje na praćenje fizioloških promena lažova retko je bilo merodavno i pouzdano.

Stručnjak za komunikacije Noa Zandan, pokušao je da kroz svakodnevne primere i situacije prikaže i ilustruje laži kako bi pomogao ostalim ljudima da ih lakše prepoznaju i analiziraju. Neki od znakova koje lažovi često koriste su izbegavanje obraćanja u prvom licu, negativnost, pojednostavljeno objašnjavanje, ali i preduge i nejasne rečenice prepune nepotrebnih "ukrasa".

Među neistinama koj slušate svakog dana su "izvini, crkla mi je baterija na telefonu", "nije mi ništa, dobro sam", "izgledaš super" ili "volim te".

Pogledajte video:

(Telegraf.rs/ Izvor: gizmodo.com.au)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • pitam se

    5. novembar 2014 | 19:44

    Kolike noseve bi trebali imati nasi politicari koji nas svaki dan "ubedljivo" lazu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA