Da, i ovo je moguće, plaćaju čoveka da u krevetu leži 70 dana (FOTO)

Amerikanac Endrju Lvancki treba da provede 70 dana u krevetu kako bi stručnjaci NASA utvrdili na koji način mikrogravitacija utiče na telo tokom svemirskih letova. Za "ležarinu" Endrju dobija 5.000 mesečno, odnosno 18.000 ukupno

  • 7

Plaćaju ih da leže! Američka NASA plaća oko 5.000 dolara mesečno dobrovoljcima koji su spremni da 70 dana provedu ležeći u krevetu, sa stopalima podignutim iznad nivoa glave.

Ovaj eksperiment ima za cilj da utvrdi na koji način mikrogravitacija utiče na telo tokom svemirskih letova.

Za vreme koje moraju da provedu ležeći, dobrovoljci imaju pristup internetu, mogu da igraju kompjuterske igrice, da čitaju, gledaju televiziju, i da primaju posete.

Jedino što im je zabranjeno jeste da ustanu iz kreveta, u kome mogu čak i da se istuširaju, a hrana koju dobijaju biće specijalno pripremljena tako da im težina tokom eksperimenta ostane nepromenjena.

Jedan od njih, Endrju Lvancki kaže da posao nije nimalo jednostavan.

- U krevetu obavljam sve randnje. Jedem, spavam, vršim nuždu. Taj krevet je i moja dvenvna soba i trpezarija i kupatilo. - kaže Endrju.

On je objasnio da nije nimalo lako čitati u krevetu zbog položaja u kojem leži, pošto je nagnut pod uglom od šest stepeni.

Takođe, Endrju je rekao i da je kad god je prao zube imao utisak da će se ugušiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA